Champagne Brut Tradition Premier Cru, Alain Bernard

Strogeel met schitteringen van goud. De bubbels zijn fijn. Fris, rond en toegankelijk. Citroen en witte vruchten, zoals peren, brioche in de afdronk.

 
Frisse en ronde champagne
Als apéritief en bij lichte voorgerechten.
60% Chardonnay, 35%
 Pinot Noir, 5% Pinot 
Meunier
Kalkrijke zandgrond met klei
RVS
12 %
Sulfiet

kurk met muselet
750 ml
Frankrijk
Champagne
339
Dizy
 Premier Cru
6 flessen
Wijnhuis Alain Bernard

Arthur Bernard begon met het maken van mooie Grand Cru en Premier Cru Champagnes in 1912 in Dizy, het hart van de Champagnestreek, later overgenomen door zijn zoon Alain. Zijn kleinzoon Benoît en zijn vrouw Isabelle zetten het familiebedrijf vandaag de dag voort. Grand cru is een in de wijnbouw gebruikte term die letterlijk grootse oogst betekent. De term ‘groots’ slaat daarbij op de kwaliteit van de bodem. De term is in de Franse wetgeving vastgelegd en wettelijk beschermd. De hoogste classificatie is Grand cru. de ligging van de wijngard; de PH waarde, de mineraliteit en zuren in de terroir zijn bij een Grand Cru optimaal voor de wijn. Premier cru is de daarop
volgende classificatie. Champagne Bernard produceert mooie, elegante champagnes, gemaakt van 100% Pinot Noir, Chardonnay of een blend hiervan.