Sauterness A.C., 750 ml Chateau Roumieu

Zeer rijke neus, marmelade, caramel, kweepeer, citrus, grapefruit, sinaasappel en kruidnagel, mondvullend met tonen van abrikozen en honing, lange en intense afdronk met bloementonen van acacia en linde.

 
Witte dessertwijn
Canard a l'orange, foie gras, bleu d'auvergne, abrikozen, ananas, appeltaart, cheese cake, creme brulee, vers fruit, fruittaart, peer met gorgonzola.
2002
Sémillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle
Klei en kalkstenen ondergrond met een toplaag van 40 cm rode aarde, bestaande uit rood zand uit de ijstijd.
13,5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Bordeaux
336
AOC Sauternes
6 flessen
Wijnhuis Chateau Roumieu

Chateau Roumieu is een familiebedrijf dat al sinds de 18e eeuw in handen van dezelfde familie is. Catherine Craveia-Goyaud leidt het Chateau sinds 1983. De wijngaarden van Roumieu hebben een klei en kalkstenen ondergrond met een toplaag van 40 cm rode aarde, bestaande uit rood zand uit de ijstijd. De wijnstokken groeien diep in deze mineraalrijke grond, soms tot een diepte van 10 meter.
Dankzij het unieke microklimaat waarbij het koude water van de Ciron en de Garonne vanaf september zorgen voor ochtendmist, ontwikkelt de 'pourriture noble'. Door deze edele rotting veroorzaakt door de schimmel botrytis cinerea transformeren de druiven naar de unieke, geconcentreerde aroma's en smaken van de Sauterness.