Cuvee Emotion, Bordeaux A.C.

Mooie donkere en dichte granaatkleur met goede diepte. De neus onthult de aroma's van rijp fruit, aardbei en pruimen, met een delicate houttoets. In de mond is zij rond en vlezig met een mooie balans tussen vet en levendigheid, mooie fluweelzachte tannines. Zeer mooie finale.

 
Volle rode wijn.
Heerlijk bij gevogelte, rood vlees en kazen.
2009
Merlot en Cabernet Sauvignon.
Kalkhoudende kleigrond.
18 maanden rijping op nieuwe Franse eikenhouten vaten.
13,5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Bordeaux
333
AOC Bordeaux
6 flessen
Wijnhuis Chateau La Freynelle

Als 7e generatie wijnmaker is Veronique Barthe de eerste vrouwelijk wijnmaakster van Chateau La Freynelle sinds de Franse revolutie. Sinds 1992 staat zij aan het roer van dit Chateau. De geschiedenis van Château la Freynelle begint in 1789, wanneer Jean Barthe een stuk grond koopt in het heuvelachtige landschap tussen de rivieren de Garonne en de Dordogne in. De kalkhoudende kleigrond en het gematigde klimaat vormen een ideale basis om druiven aan te planten. Zeven generaties lang gaat de wijngaard over van vader op zoon, totdat in 1992 de eerste dochter in de familie sinds de Revolutie, Véronique Barthe, de wijngaard erft. De wijngaarden van Barthe beslaan 75 hectare in het hart van de L',Entre-Deux-Mers bij de gemeenten Targon, Faleyras, Daignac en Espiet. Waarvan 25 hectare beplant is met wijnsoorten voor de witte wijnen, AOC Bordeaux Blanc: 13 hectare Sauvignon, 7 hectare Semillon en Muscadelle krijgt 5 hectare. 50 hectare is bestemd voor de rode wijn, AOC Bordeaux Rouge: 35 hectare Merlot en 15 hectare met Cabernet Sauvignon. De percelen zijn aangeplant op klei en kalkstenen bergkammen. Alles is aanwezig voor een goed terroir: het land is heuvelachtig, goed afgerond, glad en evenwichtig. De wijngaarden zijn grotendeels gericht op het zuiden zodat de de druiven de nodige zonnestralen krijgen. Met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar, produceren de wijngaarden hoge kwaliteit witte en rode druiven. Het doel van de wijnbouwer is om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Daarom heeft Veronique Barthe besloten om de dichtheid van de aanplant en controle van de opbrengst van de wijnstokken te verhogen. Uit haar werkwijze spreekt ook respect voor het milieu, met name door de vermindering van doses pesticiden en een goede afvalwaterbehandeling. De belangrijkste troef die het wijnhuis in handen heeft is de bodem, maar ook door precisie en hard werken kunnen ze heerlijke wijnen aanbieden