Gruner Veltliner Fumberg

Complex, exotisch fruitspel in de neus, bedekt met delicate kruiden. Speels en delicaat in de mond, tegelijkertijd krachtig en substantieel met een fijne zuurgraad.

 
Frisse witte wijn.
Witvlees, gevogelte, Oosterse gerechten, Wiener schnitzel, carpaccio, heerlijk zomers aperitief.
2015
Grüner Veltliner
Diepe lössgronden.
RVS
12 %
Sulfiet
schroefdop
750 ml
Oostenrijk
Wagram
322
Feuersbrunn
6 flessen
Wijnhuis Weinbau Reinberger
De wijngaarden van de familie Reinberger liggen niet ver van de Donau, waar de velden langzaam naar de Wagram leunen.
Zandafzettingen uit de oudere ijstijd vormen de basis voor de wijnbouw op de Wagram. De machtige hellingen met hun hoge kalkgehalte en goede wateropslag capaciteit kenmerken de lössgrond en bevorderen de groei en rijpheid van de druivensoorten die gedijen op de zonnige hellingen van de Wagram.
Daar brengt de Grüner Veltliner zijn kruidigheid tot zijn recht en wordt daarom ook geteeld op meer dan de helft van de meer dan 9 hectare wijngaarden. Rode Veltliner, Riesling, Chardonnay en Zweigelt maken het wijnassortiment compleet.
De focus van het familiebedrijf ligt op de productie van witte wijn, waarbij traditionele en moderne keldertechnologie in harmonie worden gebracht.
Het hoogste niveau van fruitigheid en elegantie, en de verbeeldingskracht van de wijnmaker onderscheiden deze wijnen.
De Zweigelt druivensoort is een typisch Oostenrijkse druivensoort die in Oostenrijk wordt geteeld. Deze variëteit werd rond 1930 geteeld door Proffessor Zweigelt, door het kruisen van de Blaufränkisch x St. Laurent variëteiten. Deze rode wijnsoort is de belangrijkste rode wijn geworden met een aandeel van 8% van het totale wijnbouwgebied in Oostenrijk.