Compostelle Rouge

Elegant, rond en fijn met aroma's van rood fruit, pruim en kers. De afdronk is zacht met een zijdeachtige textuur. Rijp fruit, weelderige tannines, goede frisheid en zeer toegankelijk.

 
Rijpe rode wijn
Grillades, rood en wit vlees, gevogelte en klein wild. De wat oudere rode Costières de Nîmes zijn goede begeleiders van rood vlees, sausen, wild, kaas en zelfs met chocolade.
2009
Syrah (70%), Mourvèdre (27%), Grenache (3%).
Kiezels en door de Rhône aangevoerde rolkeien (gress).
14,5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Rhone
302
AOC Costieres de Nimes
6 flessen
Wijnhuis Mas Neuf

Château Mas Neuf ligt in het meest zuidelijke deel van de AC Costières de Nîmes, tussen het zuidelijke deel van de Rhône en de Middellandse Zee. De locatie is zeer bijzonder, de zon van de wijngaard is gelijk aan de Languedoc en de Provence, maar door de invloed van de milde thermische wind uit de Middellandse Zee zijn de temperaturen vaak 4 tot 5 graden lager dan in Chateauneuf du Pape. De 62 ha. wijngaard bestaat uit kiezels en grote ronde keien met een diepte van 6 tot 10 meter.
Gemiddeld 30 jaar oude wijnstokken: 45% syrah, 25% grenache, 10% carignan, 16% mourvèdre, 5% cinsault voor de rode wijnen, 5% roussanne en 4% grenache blanc voor wit. In 1986 verkreeg de streek een AOC met de naam Costières du Gard. Omdat er ook vin de pays du gard wordt geproduceerd, heeft men de naam in 1989 veranderd in AOC Costières de Nîmes. Het alcoholpercentage moet minstens 11% bedragen. De opbrengst mag maximaal 60 hectoliter per hectare opleveren. Het decreet erkent volgende appellaties: AOC Costières de Nîmes rouge, rosé en blanc. De druivenrassen voor de rode en rosé wijnen zijn: syrah (minstens 20%), grenache (minstens 25%), mourvèdre, carignan en cinsault. Het aandeel van de carignan daalt gestaag. Aan rosé mag maximum 10% witte wijn toegevoegd worden. De druivenrassen voor de witte wijnen zijn: grenache blanc, marsanne, roussanne, clairette, bourboulenc, macabeu (voor maximum 50%), ugni blanc en rolle (voor maximum 50%). Er heerst een Mediterraan klimaat met warme zonnige zomers, Mistral wind en toch best veel regen. De Costières de Nîmes liggen is een vrij vlak gebied met een aantal heuvels (20 tot 130 meter). De bodemsoort is gelijkwaardig aan die van de Rhône Vallei: kiezels en door de Rhône aangevoerde rolkeien (gress).