Margaux A.C. Cru Bourgeois, Chateau Mongravey

Evenwichtige en gracieuze wijn. Indrukwekkende aroma’s van donkerrood fruit, vanille en kruiden. Krachtige smaak van dik fruit, fijne hints van vanille, met een onvergetelijke afdronk.

 
Grote rode wijn.
In combinatie met een stoofgerecht of wild komt deze klassieker het best tot zijn recht maar ook heerlijk bij entrecote, rib-eye, tournedos, lamsvlees, duif, patrijs, hert en oude kazen.
2009
Merlot en Cabernet Franc.
Een plateau van grind en slib op een ondergrond van kalksteen of slib op klei
De vinificatie en rijping geschieden op de klassieke manier in Frans eikenhouten vaten gedurende een periode van 16 maanden, waardoor de elegante houtaroma’s zich op voortreffelijke wijze mengen met het rijke fruit.
13 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Bordeaux
286
AOC Margaux / Cru Bourgeois
6 flessen
Wijnhuis Chateau Mongravey, Margaux

Château Mongravey bevindt zich in het zuidwesten van de appellatie Margaux, gelegen op het plateau van Arsac in het hart van deze appellatie tussen fameuze Grand Crus als Giscours en Du Tertre. In 1980 erfde Régis Bernaleau dit domein samen met Château de Braude (AC Haut-Médoc). De wijngaard van Mongravey bestaat uit verschillende percelen met wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en is 12,9 hectare groot. De gunstige ligging ten opzichte van de zon, een goede afwatering en een perfecte bodem van graves (kiezel), met een compositie van zand en kiezelsteen staan garant voor de ideale terroir voor de klassieke druivenrassen 70% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot en 2% Cabernet Franc, waarvan deze wijn gemaakt is. Op Château Mongravey plukt men de druiven handmatig en dat stelt hun in staat alleen de gave, rijpe vruchten te selecteren. De vinificatie en rijping geschieden op de klassieke manier in Frans eikenhouten vaten gedurende een periode van 16 maanden, waardoor de elegante houtaroma’s zich op voortreffelijke wijze mengen met het rijke fruit. In 2003 werden Régis en Karin Bernaleau beloont met de Cru Bourgeois classificatie. De geur van deze wijn is rijk en vol aroma’s van zwarte bessen, vlierbessen en tonen van eiken. De smaak is fluwelig, vol gekonfijt fruit met milde tannines en een lange afdronk. In combinatie met een stoofgerecht of wild komt deze klassieker het best tot zijn recht. Aanbevolen serveertemperatuur: 18ºC.