Tawny Port 10 anos

Deze 10 jaar oude Tawny Port dankt zijn volle fruitige elegante smaak aan zijn 10-jarige houtopvoeding. In het glas lichtbruin, terracotta in de rand. Prikkelend in de neus, vooral vijgen ruik ik. In de mond zoet, niet stroperig, gelijk gevolgd door de hoge zuren, ook prikkelend op de tong. Smaken van voornamelijk vijgen maar ook krenten, pruimen, hoestdrank.

 
Fantastisch bij desserts met caramel, gedroogde vruchten, kaneel en citrusfruit. Maar ook heerlijk bij een kaasplankje. Laten we nou net amandel/ vijgenbrood erbij hebben liggen. De combinatie met het brood was perfect.
Tinta Barroca, Touriga Franca, Tinta Roriz.
Schist en graniet vermengd met zand, kalksteen, grind en kleigronden.
10 jaar op eiken
20 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Portugal
Douro
281
6 flessen
Wijnhuis Caves Santa Marta

Sinds vijf decennia is de Cooperatie van Santa Marta gevestigd in de hart van het Duoro gebied, Santa Marta de Penaguiao. 250 jaar geleden was dit gebied een van de eersten met een officiele wijnkwalificatie. Na 200 jaar konden een aantal boeren zich niet meer vinden in de kwaliteit van de regionale wijnbouw en zagen het als de beste manier om voor verbeterde kwaliteit te zorgen door zich te verenigen in een cooperatie. In 1998 werd dit bekroond toen Santa Marta als eerste cooperatie een vintage port produceerde en in 2001 werd Santa Marta uitgeroepen tot beste cooperatie van het land. Ook vandaag staat bij Caves Santa Marta de kwaliteit voorop, wat resulteert in een prachtige serie, toegankelijke portwijnen, varierend van ruby tot vintage.