Chardonnay Flora 2010, Cantina Girlan

Een elegante structuur en een mooie consistentie met intense fruitige tonen. Uitstekende structuur, kruidig ​​en mineraal met een lange afdronk in de mond.

 
Volle witte wijn
Aanbevolen bij fijne gerechten, waaronder wit vlees.
2010
Chardonnay
De bodem van het teeltgebied is rijk aan mineralen die zijn gevormd uit sedimenten uit de ijstijd.
Guyot-systeem. De fermentatie vindt plaats in Franse eikenhouten vaten van 12 en 15 hl, gevolgd door biologische zuurafbraak. Daarna wordt 12 maanden op de droesem gerijpt en nog 6 maanden in de fles bewaard.
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Italië
Alto Adige
251
DOC Süd Tirol
6 flessen
Wijnhuis Cantina Girlan
De keldercoöperatie Girlan werd in 1923 opgericht in een historische boerderij (16e eeuw). Moderne keldertechnologie en optimale bewaaromstandigheden voor onze wijnen zijn verborgen achter deze traditionele muren en in de wijdvertakte keldergangen. Girlan, voor het eerst genoemd in 1085, is altijd een beroemd wijnstadje geweest. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 450 tot 550 m op bodems van verschillende samenstellingen, die de ideale omgeving vormen voor de teelt van tal van binnenlandse en internationale druivensoorten. Als je over 'terroir' spreekt, geef je de bodem een centrale rol. Maar de term omvat niet alleen de bodemgesteldheid van een wijngaard.