Monastrell Dulce Enesencia

Een zeer intense en donkere kersenkleur. In de neus is het krachtig en extravagant met aroma's van gedroogd fruit, kweepeerpasta, gedroogde abrikoos en geroosterde tonen. Met beluchting onthult de wijn tonen van menthol, bergamot, eucalyptus en heerlijke zwarte chocoladeschilfers. Het beste bijvoeglijk naamwoord om de wijn in de mond te omschrijven is "zalvend". Een zoete en levendige wijn waarvan het leven en de frisheid te danken zijn aan zijn verrassende zuurgraad; dit maakt de wijn vriendelijk en voorkomt dat het ziekelijk zoet wordt. De afdronk wordt versterkt door smaken van zoethout en laat een langdurige afdronk van witte chocolade achter. Een waar eerbetoon aan de meest verfijnde desserts. 2007 Silver Medal. International Competition Reino de la Monastrell. Murcia. 2009 Unique Golden Medal. IX International Competition Brotherhood Kingdom of the Monastrell (Murcia) 2009 Silver Medal. II Competition Wines Selection of D.O. Yecla. Sweet Wines Category 2009 Selected f.

 
rode desertwijn
Gerechten met chocolade, blauwschimmelkazen, tiramisu, caramelpudding, notentaart.
2011
Monastrell Dulce
Kalksteen en zand
RVS
13 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Spanje
Murcia
14
D.O. Yecla
6 flessen
Wijnhuis Bodegas La Purísima

Bodegas La Purísima behoort tot de grotere producenten van Spanje. De D.O. Yecla, een van de kleinere wijngebieden is voor zestig procent beplant met de wijngaarden van Bodegas La Purísima. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in de keldertechnologie en het vinificatieproces met het accent op kwaliteit. De temperatuur in de wijngaarden gaat van -6°C in de winter naar zo’n 40°C in de zomer. Het regent maar zo’n 400 milliliter per jaar. Het weer is vaak extreem van brandende zon tot hagelbuien. Er is veel verscheidenheid in de bodems. De wijngaarden liggen op 400 tot 800 meter boven NAP. Campo Arriba op 700 tot 800 meter met 80% kalksteen, 5% zand en 15% klei. Lager gelegen gebieden is de grond zo’n 30% kalksteen, 65% klei en 5% zand.