Grava Primitivo DOC 2007, Cantina Sociale Luca Gentile

Mooie diepe robijnrode kleur, neus met rood fruit, zwarte bessen en zwarte kersen, volle diepe smaak met een zacht mondgevoel, harmonieuze intense afdronk.

 
ronde rode wijn
Stevige voorgerechten (antipasti met kruidige vleeswaren en pittige kazen), pasta's met vleessaus, grilllades, gebakken paddenstoelen, gerijpte parmesan.
2007
Primitivo
100% nieuw eiken
14,5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Italiƫ
Puglia
228
DOC Puglia
6 flessen
Wijnhuis Cantina Sociale Luca Gentile

De Cantina Sociale Luca Gentile werd in februari 1960 opgericht door 25 lokale boeren rond het plaatsje Casano in het hart van Puglia, het Zuid Oosten van Italie. Dit land waar het zomers verzengend heet is, is de ideale bodem voor typische Italiaanse druivenrassen als de Primitivo, de Sangiovese en de Montepulciano. Voor de witte wijnen wordt de Malvasia druif gebruikt die ook uitstekend gedijt in dit warme klimaat. Tegenwoordig staat Vincenzo Gentile de kleinzoon van oprichter Luca nog steeds aan het roer van deze coöperatie, die de traditie van wijn maken hoog in het vaandel heeft staan, maar de laatste jaren ook fors heeft geïnvesteerd in nieuwe keldertechnologieën. Onder auspiciën van deskundige oenologen worden tegenwoordig dan ook moderne wijnen geproduceerd, waarin je de traditionele smaak van Zuid Italië proeft, maar die toch niet te zwaar zijn.