Frison Syrah Rouge

Diep rode kleur. Kruidige neus, aroma's van koffie, toffee en bramen, volle smaak met rood fruit, kersen, milde tannines en zachte afdronk.

 
Zacht gekruide, zeer fruitige volle rode wijn
Past bij rood vlees, barbecue, geroosterde eend en stoofschotels, confit de canard, duif, struisvogelbiefstuk, kruidige rollade, barbequed ribs, lamsbout met knoflook, oude Hollandse kazen.
2022
Syrah
Klei en kalkhoudende ondergrond
RVS
13 %
sulfiet
schroefdop
750 ml
Frankrijk
Languedoc
720
Carcassonne
6 flessen
Wijnhuis Domaine Montariol Degroote

In 1996 kopen Pierre Degroote en zijn vennoot Stéphan Montariol het domein Lalande en Galetis aan, een kasteel en een wijngaard in Cabardès. Vanaf 1999 ontwikkelt het bedrijf zich verder door verschillende eigendommen aan te kopen in het hart van de Languedoc-wijngaarden, bestaande uit vier kastelen, zes domeinen, alles samen meer dan 1000 ha. Ze stellen enkele oude domaines beschikbaar aan jonge, goed opgeleide wijnmakers, met de opdracht, grensverleggende wijnen te maken in de Languedoc. Op de domaines worden wijnen gemaakt van oude stokken, die opvallen door de hoge kwaliteit. De zonen Pierre-André en Vincent zijn inmiddels ook tot het bedrijf toegetreden.

De wijnboeren Pierre en Stéphan zijn erg gehecht aan hun wijngaarden en behandelen ze dan ook met het nodige respect voor het milieu. Ze zijn ECO-minded en ze verwerken zo weinig mogelijk sulfieten in hun producten.  

Inmiddels staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn uitmuntende cépage wijnen.