Chianti Classico D.O.C.G. Riserva 2013, Tenuta Orsumella CORTE RINIERI

Intense robijnrode kleur, neigt naar een granaattint bij veroudering. Een breed en omhullend parfum, sappige fruittonen van framboos en bramen en een kruidige ondertoon. Mooi uitgebalanceerde tannines geven een volle smaak. De zuurgraad is geharmoniseerd met een complexe ondertoon, rijk en goed uitgebalanceerd. Serveertemperatuur: 18°C.

 
krachtige rode wijn
Culinair watertanden is bij deze wijn verzekerd. Het is een echte eetwijn. Door de bijpassende gerechten worden de tannines van hun scherpe randjes ontdaan en worden gerecht en wijn complementair. De volgende gerechten passen deze chianti als een ambachtelijk met de hand gemaakt Italiaans maatpak. Lamsrugribstuk, Ossobocco, antipasto (zoals bijvoorbeeld Italiaanse vleeswaren en olijven) pizza’s met vlees en kalfsvleesgerechten, gevogelte, beef of kalfsvlees pasta‘s, ovenschotels en rood vlees, zoals entrecote.” De aanwezige tannines in de wijn worden door de combinatie met het gegaarde vlees van hun scherpe randjes ontdaan. 
2013
Sangiovese en Cabernet Sauvignon
De wijngaarden liggen op terreinen met verschillende morfologische kenmerken, zoals de aanwezigheid van Alberese zandsteen en Galestro mergelsteen, gelegen op een gemiddelde hoogte van ruim 300 m boven zeeniveau.
De wijn krijgt zijn malolactische gisting in nieuwe en tweedejaars 25 hl Franse eiken vaten waarna zij nog 14 maanden rijpt. Aan het einde van deze periode wordt de wijn gebotteld waar hij verder wordt gerijpt voordat hij in de handel wordt gebracht.
13,5 %
sulfiet
kurk
750 ml
Italië
Toscane, San Casciano Val di Pesa, Florence
317
D.O.C.G.
6 flessen
Wijnhuis Tenuta Orsumella

We stellen ons graag voor, zoals in een oud verhaal, dat wijn het nageslacht is van een magische band tussen aarde en hemel, waarbij druiven overdag interageren met de zon en 's nachts met de sterren. De golvende lijnen van de heuvels aan de horizon, de groene geometrie van de wijngaarden, zilverflitsen van de olijfbomen en de wegen bezaaid met cipressen, maken deel uit van de harmonie van een omgeving die niet alleen schoonheid is, maar ook karakter en een inspiratie voor het creëren van unieke wijnen.