Lamoureux Champagne, Cuvée Rosé -

Mooie intense rosé kleur met een licht paarse glans en heerlijk fijne parel. Verleidelijke neus van framboosjes, kersen en vooral bosaardbeien. Perfect huwelijk tussen fruit en structuur dat zich doortrekt tot in de smaakvolle en levendige afdronk. Weerstand is nutteloos, laat je gewoon overweldigen!

 
Champagne
Deze heerlijk lekkere, frisse, fruitige en droge champagne laat zich ook perfect genieten bij een aardbeientaartje of andere fruitige nagerechten.
90% Pinot Noir & 10% Pinot Meunier
De wijngaard van Riceys is de grootste van Champagne en behoort tot de Côtes des Bar. Klei/kalksteen bodems die dateren uit het Kimmeridgien.
90% Pinot Noir en 10% Chardonnay. Klassieke méthode champenoise waarbij er eerst een gewone stille wijn wordt gemaakt die achteraf zijn parel krijgt d.m.v. een 2de gisting op de fles met 'liqueur de tirage'. Na de 'prise de mousse' start de 'remuage' waarbij dode gistcellen tot in de nek van de fles zakken en worden verwijderd. Alvorens de champagne zijn definitieve kurk krijgt wordt er nog een 'liqueur d'expédition' aan toegevoegd (in dit geval 'Brut') die de droogte van de champagne bepaalt.
12.5 %
sulfiet
kurk met muselet
5 bar
750 ml
Frankrijk
Het klimaat in Riceys is een warm gematigd zee klimaat met neerslag gedurende het ganse jaar. Korte
714
Champagne
6 flessen