Gewürztraminer, Stoneburn

Deze Gewürztraminer uit de Marlborough, Nieuw Zeeland, is extreem expressief. Hints van lychee, peer en guave stuiven het glas uit met op de achtergrond wat kaneel. De wijn heeft daarnaast ook voldoende frisheid. Een heerlijke complexe aromatische wijn.

 
Kruidige witte wijn
Heerlijk als aperitief en bij de Aziatische keuken. Probeer deze wijn ook eens met ganzen- of eendenlever. Je weet niet wat je meemaakt. Wat een super combinatie.
2021
Gewürztraminer
De naam Stoneburn is afkomstig van de kiezels die tussen de wijngaarden te vinden zijn. Deze stenen en kiezels houden veel warmte vast en bepaald mede de geweldige kwaliteit van de oogst. De kiezels zijn afkomstig van de oude rivier bedekking die vroeger hier liep. Hiermee is de bodem van de wijngaarden uniek en heeft deze witte wijn ontzettend veel smaak.
De wijnmaker van Stoneburn is niemand anders dan James Macdonald, een wijnmaker die opgegroeid is tussen de wijngaarden in Marlborough. De levensstijl en het wijnmaken is met de pap lepel ingegoten want een deel van zijn ervaringen kreeg hij van zijn vader. James studeerde aan de Lincoln University in Christchurch, vier uur ten zuiden van Marlborough. Hij deed ervaringen op in Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten. Maar gelukkig keerde hij terug naar zijn eigen land en maakt hij met volle tr
14 %
sulfiet
schroefdop
750 ml
Nieuw Zeeland
Marlborough
231
Warriau Valley
6 flessen
Wijnhuis Stoneburn

De wijngaarden van Stoneburn zijn aangepland in 1989 in de centraal gelegen Warriau Valley in Marlborough Nieuw Zeeland. De wijngaarden liggen op de ondergrond van een oude rivierbedding. Hierdoor is de ondergrond rijk voorzien van stenen met onderliggend een dikke leemlaag. Door de combinatie van het klimaat en de mineraalrijke bodem worden frisse wijnen geproduceerd van de Sauvignon Blanc en Pinot Noir druif met veel fruit-expressie.