Bodegas Juan Carrau Tannat

Mooi diep donkerrood met aroma's van rood fruit als kersen, frambozen, bessen maar ook drop en hints van eikenhout. Vol en krachtig smaak met rijp rood fruit en iets aan kruidigheid, maar ook met mooie zachte tannines. Een lange kruidige afdronk.

 
Gaat prima bij rood vlees, een mooie steak maar ook bij rijpe kazen.
2020
Tannat
Rood zanderige bodem met kleine kalksteentjes, leem, en graniet
9 maanden op nieuw Frans eiken
13 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Uruguay
Las Violetas
249
6 flessen
Wijnhuis Bodegas Juan Carrau

Bodegas Carrau is een wijnbedrijf met een lange historie. De familie Carrau is reeds in 1752 begonnen met het aanplanten van druiven in Catalonië in Spanje. Zij exporteerden hun wijn in de 18e eeuw van Barcelona naar America. De economische depressie in de jaren 30 van de twintigste eeuw deed Juan Carrau besluiten zich te verstigen in Montevideo, Uruguay. Juan Carrau, oenoloog van beroep, begon bij aankomst in Uruguay direct met het aanplanten van wijngaarden in de omgeving van de hoofdstad Montevideo in de "Las Violetas" regio. Nog steeds zijn hier enkele van de oudste Tannat stokken van het land te vinden. In 1976 werden er door Juan Carrau Pujol voor het eerst druivenstokken aangeplant in de Cerro Chapeu regio in het Noorden van Uruguay. Dit gebied bevindt zich op exact dezelfde breedtegraad als de bekende wijngebieden van Chili en Zuid Afrika. Het was echter vooral de even zeldzame als unieke bodemsoort in dit gebied die Juan Carrau Pujol zo aantrekkelijk vond. Deze rode zanderige bodem zorgt voor een lagere opbrengst per hectare en druiven met een intens karakter. Momenteel staat Javier Carrau (9e generatie) aan het roer van het bedrijf. De 10e generatie werkt inmiddels ook alweer 10 jaar binnen het bedrijf. De zoon van Javier, Marcos, is bioloog en wijnmaker. De dochter van Javier, Juliana, is verantwoordelijk voor de administratie en marketing.