Juan Carrau Sauvignon Blanc

De wijn is helder lichtgeel met groene tinten. Zij is zeer intens en stuift het glas uit met tonen van citrus, passievrucht en een lichte kruidigheid. Zij is strak droog en fris met volop fris fruit. Wind van de oceaan tempert de hitte tijdens de zomermaanden in Las Violetas en ‘s winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen. Het wegknippen van nog groene trossen druiven in het groeiseizoen zorgt voor een lagere opbrengst en druiven met een intens karakter.

 
Deze wijn is een lekker aperitief en een mooie begeleider van visgerechten als oesters, ceviches, verse schaal- en schelpdieren, geitenkaas en gebakken of gegrilde witte vis en wit wit vlees.
2020
Sauvignon Blanc
Rood zanderige bodem met kleine kalksteentjes
13 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Uruguay
Las Violetas
242
6 flessen
Wijnhuis Bodegas Juan Carrau

Bodegas Carrau is een wijnbedrijf met een lange historie. De familie Carrau is reeds in 1752 begonnen met het aanplanten van druiven in Catalonië in Spanje. Zij exporteerden hun wijn in de 18e eeuw van Barcelona naar America. De economische depressie in de jaren 30 van de twintigste eeuw deed Juan Carrau besluiten zich te verstigen in Montevideo, Uruguay. Juan Carrau, oenoloog van beroep, begon bij aankomst in Uruguay direct met het aanplanten van wijngaarden in de omgeving van de hoofdstad Montevideo in de "Las Violetas" regio. Nog steeds zijn hier enkele van de oudste Tannat stokken van het land te vinden. In 1976 werden er door Juan Carrau Pujol voor het eerst druivenstokken aangeplant in de Cerro Chapeu regio in het Noorden van Uruguay. Dit gebied bevindt zich op exact dezelfde breedtegraad als de bekende wijngebieden van Chili en Zuid Afrika. Het was echter vooral de even zeldzame als unieke bodemsoort in dit gebied die Juan Carrau Pujol zo aantrekkelijk vond. Deze rode zanderige bodem zorgt voor een lagere opbrengst per hectare en druiven met een intens karakter. Momenteel staat Javier Carrau (9e generatie) aan het roer van het bedrijf. De 10e generatie werkt inmiddels ook alweer 10 jaar binnen het bedrijf. De zoon van Javier, Marcos, is bioloog en wijnmaker. De dochter van Javier, Juliana, is verantwoordelijk voor de administratie en marketing.