Gekkeikan Junmai Sake. Rijstwijn.

Gekkeikan Junmai Sake is een premium sake. Sake rijstkorrels hebben aan de buitenkant een laagje dat uit vet en proteïne bestaat en voor deze Junmai Sake wordt gekozen om dit deels weg te polijsten. Het resultaat hiervan is dat de rijstkorrels ongeveer 40% kleiner worden dan deze initieel waren en dat de kern van de korrels, waarin zetmeel zit, hierdoor meer naar de voorgrond treedt. Dit draagt bij aan het creëren van een drank die puurder van smaak is. Qua karakter valt de Gekkeikan Junmai Sake op door z'n frisheid en aromatische tonen. Fruit, florale invloeden en zelfs wat hartige smaken zijn aanwezig. Kan verwarmd (50 gr.), op kamertemperatuur, maar ook gekoeld gedronken worden.

 
Perfect voor cocktails. Heerlijk bij tempura, (rauwe)vis, schelp- en schaaldieren, sushi, groenteschotels en Aziatische gerechten. Tevens een smaakvolle basis voor bouillon en marinades.
Rijst
Kenmerkend voor de productie van deze sake is dat de drank z'n alcohol verkrijgt door een natuurlijke rijstfermentatie in plaats van dat brouwers zelf alcohol toevoegen.
14,5 %
schroefdop
720 ml
Japan
Fushimi, Kyoto
694
1 fles
Wijnhuis Gekkeikan Sake Company

Gekkeikan Sake Company, Ltd. is een Japanse fabrikant van sake- en pruimenwijn gevestigd in Fushimi, Kyoto, Japan. Opgericht in 1637 door Jiemon Ōkura, in Fushimi, is het een van 's werelds oudste bedrijven en lid van de Henokiens-groep. De naam van het bedrijf betekent letterlijk "lauwerkrans".