Frison Brute Brûzer, Magnum (1,5 Liter) suvere strakke bûltsjewyn

Een sprankelende mousserende en feestelijke bubbel, van Franse oorsprong. Extra groot, extra feestelijk! De brute Brûzer wordt uitsluitend gemaakt van geselecteerde witte druiven. Hij heeft een lichtgele kleur met heldere reflecties, romig schuim en een fris en fruitige aroma. Het smaakprofiel onthult appel, peer en citrus in de nasmaak. Krachtige afdronk.

 
Mousserende droge wijn
Als smakelijk aperitief of als begeleider van sushi, lichte visgerechten maar ook bij scherpe gerechten uit de Oosterse keuken. En natuurlijk altijd als er iets te vieren is.
2022
Blanc de Blanc betekent witte wijn van witte druiven. Om de gewenste stijl en verhoudingen te verkrijgen kunnen de druivensoorten per jaar variëren, afhankelijk van de vintage kenmerken.
Kalkrijke grond met klei
RVS
10,5 %
Sulfiet
kurk met muselet
4,5 a 5,5 bar bij 20°C

1500 ml
Frankrijk
Lorraine
685
Blanc de Blanc; D'r is altyd wol wat te fieren!
1 fles
Wijnhuis Caves de Wissembourg

Caves de Wissembourg in de Elzas werd opgericht in 1970. Dankzij de bijzonder gunstige geografische ligging, brengt Caves de Wissembourg haar producten in eerste instantie op de markt binnen Europa maar al snel over de hele wereld. In 1975 overschreed de omzet voor het eerst de grens van 10 miljoen. Sindsdien is de omzet gestaag gestegen. Het wijngebied van de Lorraine is hoofdzakelijk te vinden op de oevers van de Maas en de Moezel. Op de steile hellingen langs deze rivieren worden hoofdzakelijk, Pinot Noir, Gamay, Auxerrois en Chardonnay druiven gekweekt. De Lorraine is één van de kleinste wijngebieden van Frankrijk. De Vins de Lorraine omvatten de wijngaarden van de Côtes de Toul en de Côtes de Meuse. De bodem van de Lorraine bestaat hoofdzakelijk uit klei en kalksteen en dat is terug te proeven in de verschillende wijnen.