Trapio D.O. Yecla

De druiven komen uit wijngaarden van meer dan 65 jaar oude ongeënte stokken gekweekt op de Gobelet stijl. Dieprode kleur.
In de neus is het intens, diep en vol met verschillende sensaties die beetje bij beetje verschijnen. Volle en intense smaak, kruidig, subtiele houttonen, verwarmend, licht aardse tonen rijp rood fruit, met de natuurlijke aard van een niet geënte monastrell druif en met een lange en vriendelijke afdronk. 2007 Silver Medal. International competition Reino de la Monastrell. 2007 Gold Zarcillo. International awards competition Zarcillo (Valladolid). 2008 Unique wine of the D.O Yecla selected in the Tastes of the I Encounter of Wines of the Region of Murcia in New York 2008 Unique awarded wine in the Taste organized by the Rotary Club Cartagena among the wines of the 3 D.O. of the Region of Murcia (Jumilla) 2008 Silver Medal. International competition Reino de la Monastrell. 2009 Selected by the magazine Mi Vino (My Wine) among the Spanish wines elabo

 
Droge stevige rode wijn
Kwartels, gegrild vlees, steaks, tournedos, tapas, extra belegen Goudse kaas.
2008
100% Monastrell van ongeënte Europese stokken ouder dan 65 jaar.

Kalksteen met zand
14 maanden op nieuwe Franse eiken vaten, Crianza
14,5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Spanje
Murcia
12
D.O. Yecla

6 flessen
Wijnhuis Bodegas La Purísima

Bodegas La Purísima behoort tot de grotere producenten van Spanje. De D.O. Yecla, een van de kleinere wijngebieden is voor zestig procent beplant met de wijngaarden van Bodegas La Purísima. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in de keldertechnologie en het vinificatieproces met het accent op kwaliteit. De temperatuur in de wijngaarden gaat van -6°C in de winter naar zo’n 40°C in de zomer. Het regent maar zo’n 400 milliliter per jaar. Het weer is vaak extreem van brandende zon tot hagelbuien. Er is veel verscheidenheid in de bodems. De wijngaarden liggen op 400 tot 800 meter boven NAP. Campo Arriba op 700 tot 800 meter met 80% kalksteen, 5% zand en 15% klei. Lager gelegen gebieden is de grond zo’n 30% kalksteen, 65% klei en 5% zand.