Claroscuro Marietta - Bodega de Arte Malbec

Donkerblauwe tot paarse tonen. Donker fruit begeleid door opmerkelijk florale tonen (typisch voor de terroir van Vista Flores) en andere complexe tonen verkregen door de rijping. Door de koele jaargang vertaalt zich dit vooral in rozenaroma's. Typische Malbec kenmerken: intens maar zacht en elegant. Lekker sappige afdronk. Heerlijk glaasje wijn! Kunstwerk: 'Viernes' van Carina Sager.

 
Uiteenlopende vleesgerechten als steak of filet pur, kalfskoteletten, wild, stoofpotjes en zachte tot medium gerijpte kazen.
2019
Malbec
Single vineyard gelegen in Vista Flores (Tunuyán) op 1054m hoogte. Zanderige gronden met veel leem in de hogere gedeeltes en meer steen en keien in de lagere.
De druiven worden op drie verschillende tijdstippen in verschillende sectoren van de wijngaard met de hand geplukt. Aparte maceratie en fermentatie op Franse en Amerikaanse eik gedurende 9 maanden. Pas daarna wordt de definitieve blend gemaakt en volgt de botteling.
13.6 %
Sulfiet
schroefdop
750 ml
Argentinië
Mendoza
686
6 flessen
Wijnhuis Bodega de Arte Claroscuro

Filosofie

Claroscuro is een strekking in de kunstwereld die de nadruk wil leggen op de uitersten van kleuren en lichtindrukken. Zowel bij fotografie als schilderkunst worden donkere effecten nog donkerder voorgesteld dan ze in werkelijkheid zijn en lichtere nog lichter. Zo verdwijnen de middentonen en worden de uitersten uitvergroot. Het verhaal van Claroscuro begint in 2012 toen Gustavo and Paula Cucchiara hier passeerden en meteen verliefd werden op de prachtige Finca San Francisco met zijn al even prachtige zichten en majestueuze omgeving. Op meer dan 1100m hoogte en met de impressionante Andes als achtergrond is Uco Valley een unieke locatie voor het verbouwen van druiven. Daar ze kunst hoog in het vaandel dragen en ze wijnmaken als dusdanig beschouwen willen ze via hun wijnen kunst uitdragen en via kunst hun wijnen laten proeven. Elke fles krijgt een persoonlijk kunstwerk van Argentijnse kunstenaars en is alzo een vertegenwoordiger daarvan met een unieke identiteit. De wijngaard is opgedeeld in verschillende terroirs die het toelaten met verschillende druiven uiteenlopende karakters te creëren en alzo iedere fles te koppelen aan een schilderij met vergelijkbare karakteristieken en van elke cuvée meer dan gewoon een lekker flesje wijn maken.

Terroir

Finca San Francisco heeft 26 hectares wijngaarden die opgesplitst zijn in 16 ha Malbec, 3 ha Cabernet Franc, 3 ha Petit Verdot en 4 ha Pinot Noir. Claroscuro's locatie op een hoogte van 1054 meter boven zeeniveau, maakt van de plek door zijn reliëf en de aanwezigheid van een oude rivierbedding een unieke locatie in Uco Valley. Ze genieten tevens van een zandige leemgrond op hoger gelegen percelen van de wijngaard en meer gesteente in het lagere gedeelte.  Deze verscheidenheid in de wijngaard laat hen toe, percelen op te delen met grotere diversiteit in de productie van wijnen.  

Het druppel-irrigatiesysteem gebruikt smeltwater uit de besneeuwde toppen. Dit alles resulteert in uitstekende kwaliteit van druiven en een zeer expressieve terroir. 

Wijnen

De wijnen van Claroscuro komen uit hun respectievelijke wijngaard, als resultaat van intensief werk door de wijnranken. Ze weerspiegelen de kwaliteit van de terroir. Bij Claroscuro zijn ze trots dat ze hun klanten kunnen bedienen van de beste wijn en kunst.

Claroscuro wijnhuis