UITVERKOCHT ** Lamborghini Orange Gift Box de LUXE

Mooie box om een mousserende fles Lamborghini in weg te geven. Deze box is voor 1 mousserende fles (zonder de fles) en inclusief 2 glazen.

 
665
Wijnhuis Lamborghini

Lamborghini wijn wijnboxen

Umbria/Veneto - ITALIE

Lamborghini wijn wijnboxen

Filosofie

Lamborghini wijn wijnen wijnboxen Italiaans

In de jaren ’60 kocht Ferruccio Lamborghini, later beter gekend als wereldberoemde autoconstructeur, het prachtige domein, dat zich situeert ten zuiden van het Trasimenomeer, aan. Terwijl hij door de streek reisde, werd hij verliefd op het mooie heuvelachtige landschap en na zijn carrière als tractorbouwer en wagenconstructeur, besloot hij naar zijn roots terug te keren en zich als zoon van boeren volop op de wijnbouw te storten. De wijngaarden bevinden zich in Umbrië maar slechts op een paar km van Cortona, de meest zuidelijke appellatie van Toscane. In de jaren ’90 nam dochter, Patrizia het domein over en versterkte de ambitie van haar vader nog meer door te moderniseren en de hulp in te roepen van één van Italiës meest getalenteerde en vermaarde wijnmakers, Riccardo Cotarella, bijgenaamd “De Tovenaar”. Als geen ander maakt hij topwijnen van plaatselijke druiven als Sangiovese en Montepulciano en mengt hij ze met internationale druiven als Cabernet Sauvignon en Merlot. Internationale wijncritici als James Suckling en Robert Parker zijn er in elk geval gek op en geven ze absolute topscores in hun wijnbeoordelingen. Nog een kleine en leuke anekdote die Ferruccio Lamborghini helemaal tekent: Toen Ferruccio, landbouwer zijnde en alzo gespecialiseerd in het bouwen van tractors en andere landbouwvoertuigen maar wel vol bewondering voor mooie sportwagens als Ferrari, Enzo Ferrari himself erop wees dat de carrosserie van zijn wagens niet was berekend op de kracht van zijn motoren, antwoordde Enzo Ferrari hem dat hij misschien wel wist hoe hij met een tractor moest rijden maar van sportwagens absoluut geen kaas had gegeten! … De rest is geschiedenis!”

Terroir

Lamborghini terroir wijn Italië wijnboxen

Het Lamborghini-domein ligt tussen de zuidkant van het Trasimeno-meer en het prachtige middeleeuwse dorp Panicale. Gelegen op de grens tussen Umbrië en Toscane, liggen Cortona en de Chiana-vallei op slechts enkele kilometers afstand van het landgoed. De wijngaarden bevatten een bodem van leem, klei en kalksteen.

Wijnen

Lamborghini wijnen wijnpakket wijnbox Italiaans

Reeds meer dan 20 jaar staat de wijnproductie van Lamborghini onder toezicht van Riccardo Cotarella met als resultaat een zeer hoge standaard moderne wijnen: rood, wit en sprankelend.