Cannonau di Sardegna Riserva Kuentu

Diep robijnrood. Complex en typisch. Opent met aroma's van rode bessen, kruiden, kalissehout en specerijen. Rijke textuur, evenwichtig door de complexe tannines en de lange finish.

 
Stoere wijn voor bij wild- en herfstachtige stoofgerechten.
2015
Cannonau
De ondergrond wordt hier gekenmerkt door een goede kalkkleicompositie.
Deze wijn is gemaakt van een selectie van Cannonau druiven afkomstig van wijnstokken van veertig jaar en ouder. De rijping vindt plaats in Franse eiken vaten gedurende een periode van 24 maanden. Het is een ongefilterde wijn en het bezinksel brengt de kwaliteit niet in gevaar. In feite versterkt deze procedure slechts de kenmerken van de Kuéntu en toont dit de integriteit en natuurlijkheid aan van de oenologische procedures.
12.5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Italië
Sardinië
658
6 flessen
Wijnhuis Atha Ruja

Atha Ruja bevindt zich nabij de stad Dorgali, gelegen aan de centraal-oostelijke kust van Sardinië. De wijngaarden bevinden zich in de oude vallei van Oddoene en worden omlijst door een keten van bergen: de Supramonte van de Gennargentu aan de ene kant en Mount Tuluj aan de andere kant. Marco Bernabei was en is een belangrijk referentiepunt voor Atha Ruja. Hij wordt nu beschouwd als “deel van de familie” en een essentieel lid voor de ontwikkeling, groei, kwaliteit en elegantie van de geproduceerde wijnen. Peter en Anita maken dit mooie verhaal met veel enthousiasme mee. Hun hoop ligt in de handen van hun kinderen, Manuela, Teresa en Eugenio om te zorgen dat deze droom werkelijkheid blijft.

Atha Ruja logo