Salana, Cannonau di Sardegna DOC

Mooie robijnrode kleur met donkere schakeringen. Aroma's van vers fruit als braambessen, zwarte bosbessen, kersen en een vleugje aardbei begeleidt door licht kruidige ondertonen. Sappig en zonnig geheel dat heerlijk evenwichtig de smaakpapillen beroert. Rijke, smakelijke en mooi afgemeten afdronk.

 
Goede begeleider van zeer gestructureerd gerechten, zoals rood vlees, wild en gevogelte. Ook uitstekend met pecorino kaas.
2018
Cannonau
De ondergrond wordt hier gekenmerkt door een goede kalkkleicompositie en granietrotsen. Arme bodems waar de druivelaar diep moet zoeken met zijn wortels.
Koude maceratie gedurende 2 dagen waarna een klassieke maceratie gedurende 8 dagen volgt. Fermentatie in inox kuipen om vers fruit en fraîcheur te garanderen.
13.50 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Italië
Sardinië
656
6 flessen
Wijnhuis Vigneti Zanatta

Vigneti Zanatta: Bruno Zanatta begon zijn carrière als wijnmaker in 1975 in de Veneto regio (Treviso). Zijn passie voor Sardinië leidde hem ertoe een grondige kennis van de Sardeense bodem en klimatologische omstandigheden eigen te maken. In 2003 werd een domein van meer dan 100 ha in de befaamde Gallura zone aangeschaft. Samen met zijn zoon Marco startte hij er een gloednieuw wijnbedrijf en ondanks de prille leeftijd van hun project behoren ze nu al tot de absolute top van de streek. De Gallura wordt gekenmerkt door de typerende granieten rotsen en de erg arme bijhorende zanderige bodem, ideaal voor het produceren van Vermentino en Cannonau. Samen met het droge, warme klimaat verschaft het de wijnen hun uniek en typerend karakter. Letterlijk vertaald betekent Gallura: hoger gelegen gebied. Het bevindt zich in het noord/noord-oosten van Sardinië. Nergens anders bereikt Vermentino dezelfde aromatische weelderigheid als hier. Het verleent hem zijn typisch aroma van bloemen en kruiden wat hem er in blinddegustaties direct doet uitspringen.

Vigneti Zanatta logo