Bonjardim Reserve 2006, Albergue do Bonjardim

Opulente vruchtenaroma's zoals kersen, bramen (bos)bessen en chocolade, licht gerookt, hints van balsamico maar vooral veel wijn. Prima oplegwijn. Kan 15 tot 20 jaar bewaard worden. Zeer rijke neus, kruidig, rood fruit, zwarte bessen, jam, mondvullend, tijm, rozemarijn, cacao, zwarte peper, lange intense afdronk.

 
Krachtige volle rode wijn.
Lamsvlees, kruidige schotels, rood vlees, haasbiefstuk, entrecote, rib-eye, oude en overjarige Goudse kaas.
2006
Touriga Nacional (45%), Tinta Roriz (45%), Merlot (5%) en Shiraz (5%).
Fermentatie met natuurlijke gistcellen in granieten tanks waarna de assemblage volgt op Frans eiken vaten.
13,5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Portugal
190
Vinho Regional Beiras
6 flessen
Wijnhuis Albergue do Bonjardim

Het wijngoed Albergue do Bonjardim ( Herberg van de mooie tuin) ligt in Sertã, Portugal en vindt zijn oorsprong in 1756. In 1989 is het landgoed aangekocht door de Nederlandse familie Lenders. Zij zijn begonnen met een gastenververblijf van zeven kamers en een verwaarloosde wijngaard van een hectare.
In 2002 is de wijngaard vernieuwd en uitgebreid naar 3,2 ha. Met adviezen van Smart, een Australische wijngaardconsulent en de oenoloog António Maçanita, een jonge internationaal georiënteerde oenoloog, is er een schets gemaakt met als doel een nieuwe wijn in een nieuw gebied.
Met veel aandacht voor druivenrassen, helling, grondsoort, manier van geleiden in combinatie met het microklimaat en niet gehinderd door restricties van een bestaand wijnbouwgebied, is er een wijn gecreëerd die zijn weerga in de regio niet kent.
Journalist en wijncriticus Rui Falcão: “Bonjardim is de grootste verrassing van het jaar”
De vier rassen Touriga Nacional (65%), Tinta Roriz (25%), Merlot (5%) en Shiraz (5%) worden apart geoogst, vergist in open granieten bassins en op Frans eiken vaten gelagerd, waarna de assemblage volgt.
Het geleidingssysteem Smart –Dyson, een strenge snoei en zonder gebruik van chemische middelen garanderen een optimale verhouding bladoppervlakte ten opzichte van de opbrengst. Recordhoogten aan kleur, concentratie en actieve gistcellen zijn het gevolg.
Alles staat in teken van een zeer natuurlijke en geconcentreerde wijn die tevens lang houdbaar is. De druiven worden per ras en perceel vergist en gelagerd. De oenoloog selecteert de wijnen voor de 1e wijn, Bonjardim Reserve en 2e wijn Albergue do Bonjardim, beide wijnen gecertificeerd als Vinho Regional das Beiras.