'Supervenetian' Ripasso Valpolicella Casa Defra

Granaatrood. Intense aroma’s. Droog en fluweel in de mond met smaken van kersen in de afdronk. Een krachtige en evenwichtige Supervenatian.

 
Droge, met goede body en eenzelfde complexiteit als Amarone wijnen.
Past goed bij donkere smaken zoals steak en paddenstoelen. Lekker mondvullend bij een rijk gerecht als een Boeuf Bourguignon.
2019
mix van de druivensoorten Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara.
Kiezels op basis van kalk en vuursteen.
De wijnbereiding is gebaseerd op koude vinificatie en zachte persing om zowel de geur en complexiteit te verhogen.
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Italië
Veneto
653
DOC
6 flessen
Wijnhuis Casa Defrà

Cielo e Terra werd opgericht in 1908. De Cielo familie wijngaarden groeiden uithet terroir in de Valle del Chiampo (in de Casa Defrà Estate) en de Cielo familie. Giovanni Cielo begon er als eerste met het telen van druiven. In de jaren 30 werd de business voortgezet door 1 van Giovanni's zonen, Pietro Cielo, het enige familielid dat in Montorso bleef. Zijn sterke band met de streek en het terroir zorgde ervoor dat hij de familietraditie voortzette. In 1962 kwam de derdegeneratie aan het roer. Drie van de 8 zonen van de tweede generatie zetten de zaken voort. Momenteel is de vierde generatie aan de beurt, bestaande uit Lucaen Pierpaolo Cielo die de zaak heeft overgenomen. Sinds hun komst is Cielo eTerra 1 van de leiders van de grootschalige handel in Italië. De Cielo familie blijft steeds innoveren en in kwaliteit toenemen.