Châteauneuf-du-Pape Secret de l'Ange

Diepe en donkere kleur, met reflecties die zich ontvouwen. In de neus aroma's van toast, zwarte bessenjam en bosbessenyoghurt, braam. Toetsen van wild, zwarte peper en specerijen. In de mond fris en krachtig, vol en heerlijk zacht met een lange afdronk op toetsen van kruidig zwart fruit. Mediterraans klimaat met weinig neerslag, gedomineerd door de mistral een harde, koude noordenwind die meestal enige dagen duurt. Zeer droge streek, de droogste van het Rhônegebied met in de wijngaarden veel keien.

 
Complexe, krachtige & vollee rode wijn.
Lekker bij braadstuk, hertenbiefstuk en wildgerechten.
2015
Het merendeel Grenache, aangevuld met Mourvèdre en Syrah.
Vrij zware, zeer grindhoudende bodem, hoofdzakelijk bestaand uit zandige grond metgrote afgeronde keien en een ondergrond van rode klei.
De wijnen rusten op betonnen cuves.
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Rhône
652
AOC Chateauneuf de Pape
6 flessen
Wijnhuis Domaine de la Côte de l'Ange

Monique Mestre et Yannick Gasparri, propriétaires-viticulteurs à Châteauneuf-du-Pape. Domaine de la Côte de l’Ange werd in de jaren 60 door de familie Mestre overgenomen. De wijngaard wordt nu door hun dochter Corinne en haar man Yannick Gasparri uitgebaat. De gemiddelde leeftijd van deze wijnstokken bedraagt meer dan 40 jaar en de 14 ha wijnstokken liggen verspreid over de hele gemeente.

Domaine de la Côte de l'Ange logo