Châteauneuf-du-Pape blanc

Mooi lichtgeel met prachtige gouden toetsen. In de neus aroma's van witte bloemen, perzik, peren op siroop, gekonfijt fruit en marsepein. De smaak is fris en rond, met veel zachtheid. Lange afdronk, met aroma's van vanille, amandelspijs en wit fruit op siroop.

 
Grote witte wijn.
Te serveren bij gevogelte, rijke visgerechten en diverse kazen.
2018
De druiven mogen alleen met de hand geoogst worden. Traditioneel worden 13 druivenrassen toegestaan (8 blauwe en 5 witte). Tegenwoordig worden voornamelijk grenache, cinsault, mourvèdre, syrah, muscardin, counoise, clairette en bourboulenc gebruikt. De andere druivenrassen zijn vaccarèse, terret noir, roussanne, picpoul en picardan. De witte wijnen hebben hun kwaliteit vooral aan de roussanne te danken.
Vrij zware, zeer grindhoudende bodem, hoofdzakelijk bestaand uit zandige grond met grote afgeronde keien en een ondergrond van rode klei.
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Rhône
649
AOC Chateauneuf de Pape
6 flessen
Wijnhuis Domaine de la Côte de l'Ange

Monique Mestre et Yannick Gasparri, propriétaires-viticulteurs à Châteauneuf-du-Pape. Domaine de la Côte de l’Ange werd in de jaren 60 door de familie Mestre overgenomen. De wijngaard wordt nu door hun dochter Corinne en haar man Yannick Gasparri uitgebaat. De gemiddelde leeftijd van deze wijnstokken bedraagt meer dan 40 jaar en de 14 ha wijnstokken liggen verspreid over de hele gemeente.

Domaine de la Côte de l'Ange logo