Côte Rôtie Elixir D'Ariane

Dit is de ultieme expressie van Syrah in de Côte Rôtie. Een neus die een ongekende complexiteit etaleert. Vol en overweldigend. Een rijk samenspel van smaken en indrukken verpakt in een heerlijk gestructureerd glas wijn. Jong een openbaring maar mits enig geduld kan deze wijn nog jaren evolueren en verbeteren om u ten gepaste tijde een oenologisch hoogtepunt te bezorgen. Continentaal klimaat met licht mediterrane invloeden alsook van de nabij gelegen Alpen.

 
Vol en overweldigende rode wijn.
Deze wijn kan elke stevige of weelderige maaltijd makkelijk aan. Mag eigenlijk als een maaltijd op zich beschouwd worden, waarbij hij al uw smaakpapillen moeiteloos bespeelt. Zo genieten dus!
2013
Syrah
Kalkrijke kleigrond, typische mica schist en ijzererts van de Côte Brune. Enkel Zuidoost gerichte steile wijngaarden.
100% Syrah enkel van uitverkoren wijngaarden en druivelaars die niet meer dan 300 gr. druiven dragen en die na de pluk nog eens tot 70% wordt uitgeselecteerd. Klassieke temperatuur gecontroleerde vinificatie met lange inwerking van de most en bijna geen filtratie. Rijping van minimum 30 maanden op nieuwe streng uitgeselecteerde vaten.
13 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Côte Rôtie
648
AOC Cote-Rotie
6 flessen
Wijnhuis Christophe Semaska

Het verhaal van Christophe Semaska begint in 1988 wanneer hij start met de restauratie van het befaamde Château de Montlys. Montlys maakte ooit deel uit van een van de bekendste kastelen van Frankrijk, Château d’Ampuis. Later werden de gronden echter herverdeeld en beide kastelen werden gescheiden. Hij beschikt hiermee over de meest noordelijke wijngaarden van de Rhône en over een van de meest benijdenswaardige terroirs van de Côte-Rôtie. Sindsdien begon er een continue evoluerende weg naar perfectie waarbij er alles aan wordt gedaan om tot de ultieme expressie van Syrah en Viognier te komen. De wijnen zijn pareltjes, bedoeld voor speciale gelegenheden, met een ongekende klasse en complexiteit. Na de 2e WO en de verwoestende Phyloxera plaag van vorige eeuw verdween Château de Montlys gedurende 70 jaar van menige feesttafel maar sinds Christophe het domein terug in handen nam is er nog maar één ambitie: De absolute top van de noordelijke Rhône bereiken. Wie reeds het voorrecht had van zijn delicatessen te mogen genieten weet dat hier geen alledaagse wijnen worden gemaakt. “Qui sait deguster du vin ne boit plus de vin … mais goûte des secrets!” (Salvador Dali)

Christophe Semaska logo