Côte Rôtie Château de Montlys

Krachtige, elegante, fijne en intense wijn met aroma’s van cassis, bramen, veel peper en viooltjes. Ook secundaire aroma’s als leder en tabak geven hem een hogere complexiteit. Ondanks de intrinsieke kracht toch mooi uitgebalanceerd met een verfijnde maar lange afdronk. Deze wijn is een absolute meerwaarde bij elk feestelijk gerecht dat er in slaagt hem te temmen. Continentaal klimaat met licht mediterrane invloeden alsook van de nabij gelegen Alpen.

 
Prachtige complexe rode wijn.
Past erg mooi bij wildgerechten, stevige vleesgerechten, lamsvlees en geroosterd rood vlees.
2016
Syrah
Kalkrijke kleigrond, typische mica schist en ijzererts van de Côte Brune.
100% syrah. Met de hand geoogst en 20 tot 30 dagen gerijpt in gesloten vaten onder automatische temperatuurregeling en automatische homogenisatie door de natuurlijke kracht gecreëerd door de fermentatie van het koolzuurgas. Rijping voor de helft gedurende 18 tot 24 maanden op nieuwe vaten, de andere helft in vaten van 2 tot 3 jaar.
13 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Côte Rôtie
647
AOP Cote-Rotie
6 flessen
Wijnhuis Christophe Semaska

Het verhaal van Christophe Semaska begint in 1988 wanneer hij start met de restauratie van het befaamde Château de Montlys. Montlys maakte ooit deel uit van een van de bekendste kastelen van Frankrijk, Château d’Ampuis. Later werden de gronden echter herverdeeld en beide kastelen werden gescheiden. Hij beschikt hiermee over de meest noordelijke wijngaarden van de Rhône en over een van de meest benijdenswaardige terroirs van de Côte-Rôtie. Sindsdien begon er een continue evoluerende weg naar perfectie waarbij er alles aan wordt gedaan om tot de ultieme expressie van Syrah en Viognier te komen. De wijnen zijn pareltjes, bedoeld voor speciale gelegenheden, met een ongekende klasse en complexiteit. Na de 2e WO en de verwoestende Phyloxera plaag van vorige eeuw verdween Château de Montlys gedurende 70 jaar van menige feesttafel maar sinds Christophe het domein terug in handen nam is er nog maar één ambitie: De absolute top van de noordelijke Rhône bereiken. Wie reeds het voorrecht had van zijn delicatessen te mogen genieten weet dat hier geen alledaagse wijnen worden gemaakt. “Qui sait deguster du vin ne boit plus de vin … mais goûte des secrets!” (Salvador Dali)

Christophe Semaska logo