Condrieu Lys d'Or

Mooie strogele kleur. Volle kruidige neus met veel witte bloesem, een vleugje vanille en een mand vol tropisch fruit. Deze regio is de bakermat van de viognier en geeft wijnen die internationaal als de meest edele witte wijnen ter wereld worden beschouwd. De intense smaak vraagt om smaakvolle gerechten, zoals de Aziatische keuken, maar ook wit vlees, gevogelte en vele kazen.

 
Een intense witte wijn.
De intense smaak vraagt om smaakvolle gerechten, zoals de Aziatische keuken, maar ook wit vlees, gevogelte en vele kazen.
2018
Viognier.
Ondergrond van graniet. Hellingen gericht op het zuiden-oosten.
Manuele wijnoost met een rendement van 37 hl / ha. De vinificatie gebeurt voor de helft in nieuwe houten vaten; en voor de helft in éénjarige houten vaten. Rijping “sur lie” (op gist) gedurende 12 maanden.
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Rhône
646
AOC Condrieu
6 flessen
Wijnhuis Christophe Semaska

Het verhaal van Christophe Semaska begint in 1988 wanneer hij start met de restauratie van het befaamde Château de Montlys. Montlys maakte ooit deel uit van een van de bekendste kastelen van Frankrijk, Château d’Ampuis. Later werden de gronden echter herverdeeld en beide kastelen werden gescheiden. Hij beschikt hiermee over de meest noordelijke wijngaarden van de Rhône en over een van de meest benijdenswaardige terroirs van de Côte-Rôtie. Sindsdien begon er een continue evoluerende weg naar perfectie waarbij er alles aan wordt gedaan om tot de ultieme expressie van Syrah en Viognier te komen. De wijnen zijn pareltjes, bedoeld voor speciale gelegenheden, met een ongekende klasse en complexiteit. Na de 2e WO en de verwoestende Phyloxera plaag van vorige eeuw verdween Château de Montlys gedurende 70 jaar van menige feesttafel maar sinds Christophe het domein terug in handen nam is er nog maar één ambitie: De absolute top van de noordelijke Rhône bereiken. Wie reeds het voorrecht had van zijn delicatessen te mogen genieten weet dat hier geen alledaagse wijnen worden gemaakt. “Qui sait deguster du vin ne boit plus de vin … mais goûte des secrets!” (Salvador Dali)

Christophe Semaska logo