Côte Rôtie Harmony

Voor wie toch het Côte Rôtie gevoel wil ervaren en niet te lang wil wachten. Deze wijn laat zich jong al meer dan smaken met daarbij toch al een fijne complexiteit gekoppeld aan een vlot karakter. Typische geroosterde houttoets met hints van zwarte bessen, peper, violet en roosjes. Opmerkelijk evenwicht tussen kracht en elegantie. Continentaal klimaat met licht mediterrane invloeden alsook van de nabij gelegen Alpen.

 
Krachtige maar toch elegantie rode wijn.
Prachtige begeleider van wildgerechten, stevige vleesgerechten, lamsvlees en geroosterd rood vlees.
2017
Syrah
Kalkrijke kleigrond, typische mica schist van de Cotes Brunes. Betrekkelijk jonge wijngaarden uit enkele lager gelegen lieu-dits.
100% Syrah. Met de hand geoogst en 20 tot 30 dagen gerijpt in gesloten vaten onder automatische temperatuurregeling. Automatische homogenisatie onder de natuurlijke kracht gecreëerd door de fermentatie van het koolzuurgas. Rijping voor 25% gedurende 18 tot 24 maanden op nieuwe vaten, de rest in vaten van 3 tot 5 jaar.
13 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Côte Rôtie
645
AOC Cote-Rotie
6 flessen
Wijnhuis Christophe Semaska

Het verhaal van Christophe Semaska begint in 1988 wanneer hij start met de restauratie van het befaamde Château de Montlys. Montlys maakte ooit deel uit van een van de bekendste kastelen van Frankrijk, Château d’Ampuis. Later werden de gronden echter herverdeeld en beide kastelen werden gescheiden. Hij beschikt hiermee over de meest noordelijke wijngaarden van de Rhône en over een van de meest benijdenswaardige terroirs van de Côte-Rôtie. Sindsdien begon er een continue evoluerende weg naar perfectie waarbij er alles aan wordt gedaan om tot de ultieme expressie van Syrah en Viognier te komen. De wijnen zijn pareltjes, bedoeld voor speciale gelegenheden, met een ongekende klasse en complexiteit. Na de 2e WO en de verwoestende Phyloxera plaag van vorige eeuw verdween Château de Montlys gedurende 70 jaar van menige feesttafel maar sinds Christophe het domein terug in handen nam is er nog maar één ambitie: De absolute top van de noordelijke Rhône bereiken. Wie reeds het voorrecht had van zijn delicatessen te mogen genieten weet dat hier geen alledaagse wijnen worden gemaakt. “Qui sait deguster du vin ne boit plus de vin … mais goûte des secrets!” (Salvador Dali)

Christophe Semaska logo