Sancerre Chavignol, 0,38 L
Aromatische neus met veel groene toetsen als limoen, groene appel, vers gemaaid gras en stekelbes. Na een lekker rijpe aanzet blijft hij zich fris en strak in de mond zetten. Veel fruit voor een klassieke stijl. Lange, droge en vrij intense afdronk. Warm gematigd klimaat met regelmatige neerslag. Zelfs in de droogste periode valt er regen.
Wijnhuis Domaine Paul Thomas
De wijngaarden van Paul Thomas situeren zich in het rustieke dorpje Chavignol aan de voet van de Côte des Monts Damnés. De bevoorrechte gronden bevatten veel kalk en zijn vergelijkbaar met de roemrijke "oesterbank" gronden in Chablis (Terres Blanches met heel veel fossielen van schelpdieren, kalkhoudende bodems van Les Caillottes en de unieke Sancerre Silex in Saint-Satur die een opmerkelijke mineraliteit geeft). Chavignol is ook gekend als één van de weinige echte herkomstbenamingen van kaas, namelijk de befaamde Crottin de Chavignol (lokale geitenkaas). Deze laat zich, hoe kan het ook anders, als geen ander combineren met de plaatselijke Sancerre-wijnen. Tegenwoordig leidt zoon Raphaël Thomas het kleine familiebedrijf. Eigenlijk ambieerde hij een carrière in de fysica, maar nadat zijn vader plots in 2000 overleed, besloot hij om de familietraditie voort te zetten. Hij hecht veel belang aan een natuurlijke vinificatie en fermentatie in oude, traditionele houten kuipen, en wil van elke cuvée een optimale expressie van Sancerre maken. Elke kuip druiven wordt manueel geoogst en van de steile hellingen gedragen. Door de verschillende eigenschappen van zijn gronden kan hij enkele prachtige Sancerres met uiteenlopende karakters produceren. Zijn wijnen etaleren dan ook een ideaal evenwicht tussen intensiteit en structuur en verzekeren elke wijnliefhebber het nodige drinkplezier.