Pouilly-Fumé Classique Cuvée 3 Elevage Fût de Chêne

Opmerkelijk veel bloemige aroma's met hints van pompelmoes, limoen, vuursteen, een vleugje appelsienschil en andere typische Sauvignon smaken. Licht rokerig karakter met impressies van kruiden door zijn houtrijping. Droog en strak mondgevoel met een hoog smaak- en complexiteitsgehalte. De frisse zuren worden mooi ondersteund door veel fruit en zetten zich door in de heerlijk lange afdronk.

 
Fruitige witte wijn.
Ideaal met geitenkaas, gebakken of gegrilde vis zonder boter of roomsaus, zeevruchten en andere schaaldieren.
2017
Sauvignon Blanc
45% Kimmeridge, 40% kalksteen, 15% Silex. Zuidoost en Zuidwest georiënteerde wijngaarden.
Klassieke vinificatie met moderne technieken. Alle verschillende terroirs worden apart gevinifieerd. 3 tot 5 weken alcoholische gisting op inox vaten op 17° C. Daarna blijven de wijnen op hun Lie liggen gedurende 3 tot 6 maanden waarna het werk van de assemblage begint en ze hun finale rijping op barrique ondergaan.
13 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Loire
639
AOC Pouilly-Fumé
6 flessen
Wijnhuis Domaine Seguin

Loire - Frankrijk

Domaine Seguin Pouilly Fumé

Domaine Seguin wines Poully Fumé

Filosofie

Domaine Seguin philosophy

De historiek van dit authentieke wijndomein gaat terug tot in de 19e eeuw toen Berthe Roumier 1,5 ha wijngaard in Berthiers bezat. Samen met haar man, Ernest Seguin kochten ze nog enkele wijngaarden bij in Bouchot.De overtuiging is dat de wijn gemaakt wordt op de velden. Bescherming van het plaatselijke ecosysteem is een topprioriteit. Ze werken dan ook volgens de “Lutte Raissonée” die een zo natuurlijke mogelijke benadering van het wijnproces garandeert en vermijdt dat de natuurlijke eigenheid van de wijngaard teloor gaat. Ook de kelder bevindt zich op 3 niveaus om zoveel mogelijk met de zwaartekracht te werken en het gebruik van pompen te vermijden. De huidige wijnmaker Philippe Seguin is een echte perfectionist en bekwaamde zich in Nieuw-Zeeland, Bourgogne, Bordeaux en de Rhône alvorens zijn vader te vervoegen en nu ook op te volgen. Zijn begeleidende filosofie is “Rijkdom in verscheidenheid”.

Terroir

Domaine Seguin Terroir

Als de Sauvignon-druif koning is in Pouilly-sur-Loire,  dan is de Loire de koningin. De klimatologische invloed van de rivier draagt ​​bij aan de kwaliteit van deze wijnen, alsook aan de diversiteit van de terroirs. Dit wijndomein omvat een variatie aan terroirs, waaronder de drie belangrijkste: kalk (fruit), de befaamde Kimmeridge bodems (aromatische kracht) en Silex (mineraliteit). Door een combinatie zijn ze in staat complexe en finessevolle Pouilly Fumé’s te produceren die ondertussen zowat het handelsmerk van het domein zijn geworden.

Wijnen

Domaine Seguin Wines

Elk van de wijnen zijn een voorbeeld van Philippe zijn filosofie: rijkdom in verscheidenheid. Wist-je-datje: De befaamde “Fumé” slaat niet op vuursteen of rokerige eigenschappen van de wijn maar op de typische grijze waas die specifiek daar verschijnt op de Sauvignon-druif bij optimale rijpheid! … Of misschien op de waas die verschijnt na het nuttigen van enige glazen van dit Goddelijke vocht.

- Domaine Seguin Pouilly-Fumé Classique: Klassieke vinificatie met moderne technieken. Aparte vinificatie van de verschillende terroirs onder lage gecontroleerde temperatuur gedurende 20 dagen waarna de assemblage volgt. Botteling na enkele maanden.

-Domaine Seguin Pouilly-Fumé Cuvée Prestige: Klassieke vinificatie met moderne technieken op roestvrij inox kuipen. Alcoholische gisting op lage temperatuur. Hij blijft dan nog een 4-tal maanden op zijn Lie liggen om meer aroma's te onttrekken.

- Domaine Seguin Pouilly-Fumé Cuvée 3 - Elevage Fût de Chêne: Klassieke vinificatie met moderne technieken. Alle verschillende terroirs worden apart gevinifieerd. 3 tot 5 weken alcoholische gisting op inox vaten op 17° C. Daarna blijven de wijnen op hun Lie liggen gedurende 3 tot 6 maanden waarna het werk van de assemblage begint en ze hun finale rijping op barrique ondergaan.