Ipsum, Carménere Pur Terra Vitis

Mooie donkerrode kleur met diepere, lichtpaarse reflectie. Typische neus van Carmenère. Licht zoeterige aroma's met veel bosvruchten en kersen, fijne kruiden en een vleugje zwarte peper. Vriendelijk en lekker sappig karakter. Volle, rijpe en soepele stijl met zeer aangename tannine. Mooi evenwicht dat zich verder zet tot in de medium lange en smakelijke afdronk. Bordeaux heeft een maritiem klimaat, veroorzaakt door de Atlantische oceaan. De warme Golf Stroom en de Gironde fungeren als warmte-regulator en temperen het klimaat. Dit zorgt voor milde winters met regelmatige neerslag, warme zomers, en een lange, zonnige herfst.

 
Vriendelijk en lekker sappige wijn.
Metgezel voor aperitieven, schaal- en schelpdieren, vis en kruidige gerechten.
2019
Carménere
Wijngaard met veel klei en hier en daar kalk in de ondergrond. Keien in de bovenlaag.
100% Carmenère. (Eén vd oudste druiven van Bordeaux. Nakomeling van Cabernet Franc en alzo halfbroer van Cabernet Sauvignon en Merlot) Ooit bijna verdwenen en verdreven door Merlot maar de verloren zoon is volop terug de laatste jaren in Bordeaux!
13.5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Bordeaux
635
terra vitis
6 flessen
Wijnhuis Ipsum - Siozard

Filosofie

Ipsum Siozard

De tweelingbroers David (links) en Laurent (rechts) Siozard zijn ondertussen de 6e generatie van deze in wijn gewortelde familie in Bordeaux en beschikken over verschillende domeinen in deze topregio. Ze delen dezelfde passie, elk in hun rol met slechts 1 ambitie: het produceren van de lekkerste hoogwaardige Bordeaux-wijnen. Wist-je-datje: Ipsum is Latijn en betekent letterlijk “Zichzelf”!

Terroir

Siozard Ipsum Terroir

Met hun verschillende domeinen in Bordeaux beschikken ze over een verscheidenheid aan terroirs uit deze topregio. Bovendien werden alle wijngaarden en accommodaties aangepast aan de noden van deze tijd. De wijngaarden voldoen aan de hoogste kwalitatieve eisen en strengst ecologische normen. Ze bezitten sinds 2016 het Terra Vitis-certificaat. Naast hun Châteaus in Entre deux mers en Barsac (Graves) produceren ze ook een reeks van smakelijke monocepages, wat in een typische ‘assemblage’ appellatie als Bordeaux niet vanzelfsprekend is. 

Wijnen

Siozard Ipsum Wines

Stuk voor stuk zijn het heerlijke interpretaties van een paar van Bordeaux meest gekende druiven. Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en zelfs de origineel Bordelese en verstoten druif Carmenère laten hun onversneden karakter ontdekken via een modern en hedendaags gamma van 4 wijnen. De Merlot is bovendien zonder toegevoegde sulfieten. 

- Ipsum Bordeaux Terra Vitis Carménere Pur: 100% Carmenère. Eén vd oudste druiven van Bordeaux. Nakomeling van Cabernet Franc en alzo halfbroer van Cabernet Sauvignon en Merlot. Ooit bijna verdwenen en verdreven door Merlot maar de verloren zoon is volop terug de laatste jaren in Bordeaux! Klassieke fermentatie en maceratie van 5 dagen op zijn pelletjes.

-Ipsum Bordeaux Terra Vitis Cabernet Sauvignon Pur: 100% Cabernet Sauvignon. Klassieke fermentatie in temperatuur gecontroleerde inox kuipen gedurende 10 dagen. De wijn gaat niet op vat maar blijft daarna op inox.

- Ipsum Bordeaux Terra Vitis Cabernet Franc Pur: 100% Cabernet Franc. Klassieke fermentatie gedurende 10 dagen op lage temperatuur (15°) in inox kuipen met korte maceratie op de pelletjes. Rijping gebeurt op grote vaten waarna botteling.

- Ipsum Bordeaux Terra Vitis Merlot Pur Sans Soufre Ajouté: 100% Merlot zonder toegevoegde sulfieten. Klassieke fermentatie op lage temperatuur gedurende 15 dagen op inox zonder toevoeging van sulfieten. Rijping gebeurt evenzeer op inox waarna botteling. Natuurwijn.