Capa Tempranillo, Vino de la Tierra de Castilla
Volle donkerrode wijn, bessenfruit, tonen van toast en vanilla, houtrijping van 4 maanden in Frans en Amerikaans eiken, dikke smaak met rood fruit, mooi balans, zachte tannines.
Wijnhuis Bodegas del Rosario
De filosofie van het maken van de wijnen van Bodegas del Rosario, is om prioriteit te geven aan het gebruik van oude wijngaarden, omdat ze van mening zijn dat het bereikte productiesaldo onoverkomelijk is. De diepte van zijn wortels, het volume van onderzochte grond en zijn eigen zelfbeheersing in de vegetatieve kracht, vermindert de invloed van de groeiomstandigheden die jaar na jaar kunnen optreden en die de druiven en uiteindelijk de wijnen complexer maken. Deze aanpak sluit het belang van nieuwe plantages niet uit, omdat ze ons verzekeren om de kwaliteitsnormen van onze wijnen in de toekomst te handhaven, maar het hele proces van planten en cultiveren wordt zorgvuldig bestudeerd door het personeel van de wijnmakerij, zodat de wijngaard het ontwikkelt zich op een evenwichtige manier en perfect geïntegreerd in zijn natuurlijke omgeving.