El Potro Frison, VEGAN, Verdejo Viura Blanco Semi Dulce

Volle, dikke mineralige witte wijn met een extra zoetje, frisse citrusaroma's en veel kruidigheid van rijk tropisch fruit en een mond vullende afdronk. Vanaf de jaargang 2020 hebben onze El Potro Frison wijnen het officiële VEGAN label.

 
Half droge witte wijn
Volle half droge witte wijn voor elk moment, mooie begeleider van lichte nagerechten met bijvoorbeeld fruit. Zomers heerlijk met een ijsklontje op het terras. Uitstekende huiswijn.
2021
Verdejo Viura
klei en kalkhoudende ondergrond
RVS

12,5 %
Sulfiet
schroefdop
750 ml
Spanje
La Mancha
187
Vino de la Tierra de Castilla

12 flessen
Wijnhuis Hammeken Cellars

Hammeken Cellars is opgericht in 1996 en staat voor moderne Spaanse wijnen met  respect voor de herkomst en de druiven. Het gebied Castilla-La Mancha strekt zich uit over de hele zuidelijke helft van Spanje's Centrale Meseta . Het is acht miljoen hectare groot en bevat vijf provincies. De geschiedenis van de wijnbouw dateert van 200 voor Christus en is door de Romeinen geïntroduceerd. Vanaf die tijd is decwijnbouw een belangrijke cultuur in de streek La Mancha. De wijnen van El Paso del Lazo komen van ongeveer 30 jaar oude wijnstokken met een opbrengst van slechts 25 hl per hectare. De wijngaarden bevinden zich op een plateau op 500 tot 1000 meter hoogte.