Vino Marsala Vergine DOC

Marsala is een versterkte wijn uit Sicilië, die vaak wordt ingezet in de keuken. In de tiramisu, bijvoorbeeld, of in rijke, gekarameliseerde sauzen. Maar marsala is veel meer dan alleen een kookwijn. Het is ook een echte eetwijn. De kleur is Amber. Het boeket: droge, intense en aanhoudende duidelijke tonen van gedroogde vijgen en kersen in alcohol De smaak: droog en harmonieus

 
Marsala
Droge marsala gaat heel goed samen met kalkoen en kalf of gerechten met champignons. Ook bij een dessert, bijvoorbeeld een chocolade-notentaart of blauwaderkaas of gedroogd fruit maar gaat ook uitstekend in combinatie met goeie sigaren.
1980
Grillo, Catarratto
Middelzware textuur, zandig, licht kleiachtig, enkele meters boven zeeniveau
Ruim 18 jaar op 80 hl en 50 hl Kroatische eiken vaten
19 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Italië
Sicilië
614
Dolci e Liquorosi - DOC - MARSALA Riserva del Centenario, dry, Cantine Pellegrino 1880, V.L.Q.P.R.D.
1 fles
Wijnhuis Cantine Pellegrino 1880

Sinds 1880 heeft Pellegrino de beste Siciliaanse druiven, die vandaag de dag een realiteit van grote traditie en ervaring op het eiland. In meer dan 135 jaar hebben ze verworven een diepe kennis van het grondgebied, van de methoden van de teelt van inheemse wijnstokken, van de beste technieken van de wijnbereiding van druiven.
De familie Pellegrino heeft altijd persoonlijk de activiteiten in de wijngaard en in de kelder beheerd, en zelfs vandaag de dag, aan de zevende generatie, Pietro, Paola, Sebastiano, Benedetto, Maria Chiara, Massimo en Caterina, zijn dagelijks betrokken bij het beheer van het bedrijf. Een lange familiegeschiedenis gemaakt van respect, zorg, liefde en toewijding, van waarden doorgegeven van vader op zoon, die vandaag de dag maken het een van de grootste families van siciliaanse wijn.
De Pellegrino wijngaarden bevinden zich in de meest westelijke flap van Sicilië, gekenmerkt door een breed scala aan microklimaten. Het gebied heeft het hoogste gebied van het leven in Italië omdat het wordt beschouwd als het meest populaire gebied van het eiland. Hier, in feite, het felle licht, het droge en droge klimaat, de verse bodems, de wind uit het zuiden, de sterke thermische excursies, creëren de ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen.
De geschiedenis van de marsala valt samen met die van de Pelgrim. In 1880 begon de wijnmakerij de beroemde Siciliaanse wijn te wijnen om het over de hele wereld op de markt te brengen. Zelfs vandaag de dag in hun historische kelders, in meer dan duizend vaten en eiken vaten, verfijnen ze vele jaren de verschillende soorten: Goud, Amber, Ruby, Garibaldi, S.O.M., en de twee klassieke Maagd en Soleras.