Sauternes AOC, Chateau Bastor-Lamontagne

Chateau Bastor Lamontagne kan aan de jonge kant worden genoten zonder te decanteren. Echter, zoals alle geweldige wijnen, is Chateau Bastor Lamontagne veel beter met de leeftijd en bereikt het pas zijn volle rijpheid als het tussen 10-25 jaar oud is, of in sommige jaren, misschien zelfs langer in de beste jaargangen! Dan gebeurt de magie! Maar dat is onrealistisch voor 99% van de wijndrinkers in de wereld. Dus geniet ervan bij elke speciale gelegenheid die erom vraagt. Natuurlijk is de wijn zoet, maar er is zoveel, ongelooflijke, pittige zuurgraad dat de wijn altijd fris aanvoelt en nooit kleverig is, wat het heel leuk maakt om jong te genieten. Bij Chateau Bastor Lamontagne en eerlijk gezegd, alle Sauternes, is temperatuur belangrijker dan decanteren. Chateau Bastor Lamontagne wordt het best geserveerd bij 14 graden Celsius, 57 graden Fahrenheit. De koele, bijna keldertemperatuur geeft de wijn meer frisheid en lift. De wijn zal van nature warm worden in het glas, zij zal dan meer arom

 
Dessertwijn
Chateau Bastor Lamontagne kan worden geserveerd met visgerechten, met name schaaldieren, kreeft, krab en oesters op de halve schaal. Ganzenlever is een perfecte combinatie met zijn natuurlijke zoete, zoute en hartige eigenschappen. Chateau Bastor Lamontagne kan ook worden gecombineerd met geroosterde kip-, kalfs- en varkensvleesgerechten die ofwel pittig zijn, of bereid met een vleugje zoetheid. Pittige Aziatische gerechten, rauwe vis, zoals sushi of sashimi, en kaas, zowel hard als zacht, vormen ook geweldige combinaties.
1999
De wijngaarden van Chateau Bastor Lamontagne is aangeplant tot 80% Semillon , 17% Sauvignon Blanc en 3% Muscadelle
Oesterkalk, mergelaarde of kleigruis met een aantal lagen kiezelzand
Pneumatische persing, gefermenteerd in Franse eiken vaten en wordt zij bijna 15 maanden gerijpt in gemiddeld 20% nieuwe, Franse eiken vaten.
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Bordeaux
607
Sauternes
1 fles
Wijnhuis Ch√Ęteau Bastor Lamontagne

Château Bastor Lamontagne is een van de beste niet-geclassificeerde wijnen van Sauternes. De 58 hectare wijnstokken in Preignac aangeplant in Semillon (80%) aangevuld met Sauvignon geeft een geurende sauternes, die niet te rijk is. De prijs is nog steeds heel redelijk. Het Château Bastor Lamontagne produceert een stijlvolle versterkte wijn die bijzonder rijk en fruitig is. Het ontwikkelt voortreffelijke tonen van citrusvruchten en honing en heeft een aanzienlijk verouderingspotentieel. Chateau Bastor Lamontagne heeft een uitgebreide geschiedenis. In feite dateert het landgoed van Chateau Bastor Lamontagne helemaal uit de middeleeuwen, toen het als royalty werd beschouwd omdat het ooit eigendom was van de koning van Engeland en later ook eigendom was van de koning van Frankrijk.Op een gegeven moment was het pand eigendom van Amedee Larrieu, die tot zijn uitgestrekte bedrijven, Chateau Haut Brion Chateau behoorde. Bastor Lamontagne werd uiteindelijk in 1936 verkocht aan de Credit Foncier Bank. In juli 2014 werd het kasteel verkocht aan de familie Cathiard, die ook eigenaar is van Chateau Smith Haut Lafitte in Pessac Leognan en Chateau Beauregard in de Pomerol. De familie Cathiard kocht Chateau Bastor Lamontagne in samenwerking met de familie Moulin. De familie Moulin is de eigenaar van de grote Franse keten van luxe winkels, Galeries Lafayette. De familie Cathiard en de familie Moulin kochten het landgoed als onderdeel van een pakket van de recente eigenaren, de Credit Foncier Bank.

Bastor Lamontagne Chateau Chateau Bastor Lamontagne Sauternes Bordeaux Wine, complete gids