AOC Sauternes, 2e Cru Classé en 1855

Mooi goudgeel, schitterende spiegel. Deze 1985 Doisy-Daene heeft een licht boeket van kamperfoelie en vlierbloesem met een pure zuivere botrytus. In de mond vertoont de zoete zachte likeur een hele mooie intensiteit en kracht vanaf het begin. Daarna volgt de frisheid waardoor het geheel mooi evenwichtig en fris overkomt. De ontluikende wijn krijgt kracht in het glas en biedt aangename gedroogde honingaroma's. De smaak is nog veel overtuigender, met een levendige opening met een prachtige hint van citroenzuur, sinaasappelschil en marmelade met een vleugje kruiden in de afdronk. Dit is een zeer complexe Doisy-Daene die de uitdagingen van het groeiseizoen heeft overwonnen om een ​​heerlijke Barsac aan te bieden.

 
Dessertwijn 2e cru classé en 1855
Heerlijke zoete witte wijn die niet alleen past bij een dessert maar ook de kwaliteit heeft om bijvoorbeeld foie gras te vergezellen.
1985
86% Sémillon 14% Sauvignon blanc
Oesterkalk, mergelaarde of kleigruis met een aantal lagen kiezelzand
code 2218
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Sauternes
605
Barsac
1 fles
Wijnhuis Château Doisy Daëne

Deze 2e Cru Classé en 1855 behoort toe aan de familie Dubourdieu. Jammer genoeg is in 2016 de professor Denis Dubourdieu, die deze cru naar de top bracht (door zijn enerzijds geconcentreerde maar tegelijk frisse stijl) overleden. Zijn zoon Jean-Jacques die reeds een 10-tal jaar aan de zijde van zijn vader de technieken en geheimen leerde, zet inmiddels samen met zijn broer Fabrice Dubourdieu het levenswerk van hun vader verder. Een overgang is vlekkeloos gebeurd, gelet op de kwaliteit van de wijnen van de familie Dubourdieu (zie ook Clos Floridène rood en wit in de Graves regio). Deze Sauternes verdient een hogere rang dan 2nd grand cru classé. Hij blijft nog steeds heel betaalbaar. In 2013 kocht de familie de buur Ch Doisy Dubroca, om zo de wijngaard te vergroten naar zijn originele grootte.