Muscat de Rivesaltes A.C., Domaine Sant Marti

Vol robijnrode kleur. Intense aroma’s van wilde aardbeien en rood fruit in de neus. Weelderige mildzoete rode versterkte wijn met tonen van mint, kersen en cacao. Dit type zoete wijnen uit Rivesaltes heten 'vin doux naturel'. Naturel omdat er geen suiker aan wordt toegevoegd. Halverwege de gisting wordt het proces afgebroken door een scheutje brandewijn bij de most te gieten. Daardoor blijven er onvergiste druivensuikers over, die de wijn zoet maken. Dat zoet zorgt er voor dat de wijn lang kan rijpen en wat zijn vermogen tot ouderen betreft eigenlijk onverwoestbaar is!

 
Versterkte dessertwijn (Vin doux Naturel)
Grenat de Rivesaltes smaakt vooral fantastisch bij sorbets met rood fruit en bij aardbeien, maar smaakt ook erg lekker bij desserts met chocolade en diverse kazen.
2005
Muscat
De bodem bestaat uit klei en leisteen.
16 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Frankrijk
Languedoc, Roussillon
604
AOC Rivesaltes
1 fles
Wijnhuis Domaine Sant Marti

Domaine Sant Marti is een familie domaine sinds 1914. Momenteel is de vierde generatie wijnmakers actief. De wijngaarden zijn gesitueerd aan de berg voet van de Apress in Fourques, een klein dorpje vlakbij de Middelandse zee. Alle wijnen worden gemaakt van biologische druiven. De familie Coronat was één van de eerste boeren die in 1974 begon met biologische wijnbouw in de Roussillon. De huidige generatie van de Coronat familie gaat, met respect voor de natuur, door met het maken van traditionele wijnen met authentieke en geconcentreerde smaken.