Joan Simó, Viatge

Deze cuvee is een introductiereis door Priorat en laat u genieten van de typische complexiteit die deze wijnen kenmerkt. Door zijn jong karakter en kort verblijf op eik staat hij garant voor vlot en soepel drinkplezier. Even lucht geven voor het schenken zal deze eigenschap nog versterken. Bon Viatge!

 
Heerlijk bij barbecue, lamsvlees, stoofgerechten en medium gerijpte kazen.
2017
Garnacha
Vulkanische oorsprong:
Koude maceratie bij 10°C gedurende 3 dagen. Alcoholische gisting bij een gecontroleerde temperatuur, met een maximum van 28ºC. Maceratie duurt in totaal 20 dagen. De malolactische gisting gebeurt in het vat. Rijpt 8 maanden op Franse eiken vaten.
14,5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Spanje
Priorat
598
6 flessen
Wijnhuis Joan Simó

Gerard Batllevell Simó richtte het domein op in 1999 en noemde het naar de naam van zijn grootvader. Afkomstig uit het hart van Priorat, Porrera, was de familie Simó oorspronkelijk actief in de textiel-business. Later begonnen zijn grootvader en oom wijngaarden aan te planten en te bewerken. Ze verkochten de druiven van de wijngaarden aan de coöperatieve. Wegens de bevoorrechte ligging besloot Gerard echter voor niets minder dan topkwaliteit te gaan en het volledige wijnproces zelf in handen te nemen. Alle druiven komen van de 12 ha grote wijngaard in Bellmunt del Priorat en van het 150 ha grote domein in La Garranxa (Porrera). Het doel is terroirwijnen van topniveau te produceren die perfect hun oorsprong weergeven en een belichaming zijn van het edele karakter van Priorat. Door de beperkte omvang van het domein zijn ze perfect in staat extreme aandacht te besteden aan ieder aspect van het vinificatieproces. Door die extreme toewijding, de unieke ligging en de moeilijke toegankelijkheid van de wijngaarden is het mogelijk dat de oogsttermijn bijna 2 maand in beslag neemt. Een fles wijn van Joan Simó is dan ook voor elke ware wijnliefhebber een niet te missen en te koesteren smaakervaring!

Joan Simó logo