El Potro Frison, VEGAN, Verdejo Viura Blanco

Verfrissende witte wijn met veel zomers fruit. Heldere bleekgele citroengraskleur. De wijn is mineralig, stuivend fris met citrusaroma’s en veel kruidigheid, peer, grapefruit en rabarber. Er is een kenmerkend bittertje in de afdronk maar de wijn is toch intens en rijk van smaak. Vanaf de jaargang 2020 hebben onze El Potro Frison wijnen het officiële VEGAN label.

 
Droge witte wijn
Frisse witte wijn voor elk moment, mooie begeleider van licht visgerechten of schaal- en schelpdieren. Mooie terraswijn en een uitstekende huiswijn.
2023
Verdejo, Viura

Sterk kalkhoudende klei
RVS
12,5 %
Sulfiet
schroefdop
750 ml
Spanje
La Mancha
184
Vino de la Tierra de Castilla

12 flessen
Wijnhuis Hammeken Cellars

Hammeken Cellars is opgericht in 1996 en staat voor moderne Spaanse wijnen met  respect voor de herkomst en de druiven. Het gebied Castilla-La Mancha strekt zich uit over de hele zuidelijke helft van Spanje's Centrale Meseta . Het is acht miljoen hectare groot en bevat vijf provincies. De geschiedenis van de wijnbouw dateert van 200 voor Christus en is door de Romeinen geïntroduceerd. Vanaf die tijd is decwijnbouw een belangrijke cultuur in de streek La Mancha. De wijnen van El Paso del Lazo komen van ongeveer 30 jaar oude wijnstokken met een opbrengst van slechts 25 hl per hectare. De wijngaarden bevinden zich op een plateau op 500 tot 1000 meter hoogte.