Bodegas Vina Vilano, Roble Black - Tempranillo

Donkere, granaatrode kleur met paarse schakeringen. Intense aroma's van rode en zwarte bessen, kruiden en balsamico. Hints van mokka en cacao begeleiden de aanwezige smaak. Lange, uitgebalanceerde en rokerige afdronk. Dit is een echte 'vlees'-wijn! AWARDS: gouden medaille Mundus Vini 2018.

 
Geroosterd of gegrild rood vlees, hartige vleesgerechten, lamsvlees en wildbereidingen.
2018
Tempranillo
Arme, zanderige bodems met veel kalk en kalksteen en in sommige bodems ijzererts.
Tinto Fino of Tinto del Pais (lokale variant van Tempranillo). Selectie van wijnstokken ouder dan 50 jaar uit 4 verschillende wijngaarden. Manuele oogst bij optimale rijpheid. Temperatuur gecontroleerde vinificatie op 25-28°C in roestvrij stalen kuipen gedurende 8-10 dagen. Rijping gedurende 8 maanden op Franse eik en 3 maanden in de fles.
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Spanje
Ribera del Duero
596
6 flessen
Wijnhuis Bodegas Viña Vilano

In 1957 werd de bodega opgericht door de grootouders van Julian Pascuas Romera. Sindsdien werd er stelselmatig uitgebreid en gemoderniseerd met als ultieme doel een van de top-bodega’s van de streek te worden. Vandaag blijken ze daar bij Viña Vilano meer dan in geslaagd te zijn. Hun wijnen zijn stuk voor stuk indrukwekkende impressies van een van de meest toonaangevende regio’s van Spanje. Ze hebben er een specialiteit van gemaakt te experimenteren met verschillende soorten eiken vaten die elke wijn een typisch en uniek karakter verschaffen. Na proeven en inschatten van het verouderingspotentieel wordt beslist welke wijnen voorbestemd zijn Roble, Crianza, Reserva of Signature te worden. Op dit moment worden ook de verschillende soorten vaten geselecteerd. Franse, Amerikaanse, Centraal-Europese of Oost-Europese eik (Minder of meer getoast) geven vorm en bepalen de stijl van elke specifieke cuvée. Dit wordt vertaald in een internationale appreciatie als een van de meest bekroonde huizen van Ribera. Viña Vilano mag dan ook in geen enkele zichzelf respecterende wijnkelder ontbreken!

Bodegas Viña Vilano logo