Bodegas As Laxas, Outon - Albarino

Lichtgele kleur met groene schakeringen. Rijpe, frisse neus van appels, nectarine, perzik en een vleugje citrus. Rijp maar droog en licht ziltig karakter. Verfijnde, elegante stijl die het smaakpalet uitdaagt maar niet overrompelt. Heerlijk delicate en lange afdronk.

 
Ideaal bij allerlei zee- en schaaldieren. Gamba's, coquilles, oesters, sushi en andere fijne smaken.
2019
Albariño
Graniet en alluviale bodem. Het vaste gesteente van Galicia is een bedrieglijk, roze gekleurd graniet, met kleine scherfjes zilverzwarte kwarts.
Na een optimale bloei en na een droge en zachte winter, vertraagt de lichte augustus-regen de rijping. Een septembermaand zonder regenval leidt tot een perfecte, uitgebalanceerde groei van de druif. De perfect rijpe druiven (Albariño), uitsluitend van het Condado del Tea gebied, geven na zorgvuldige persing een uitstekende most. Fermentatie in roestvrij stalen vaten, bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C. Na volledige fermentatie worden alle wijnen gedecanteerd om het bezinksel te scheid
12,5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Spanje
Rias Baixas
595
6 flessen
Wijnhuis Bodegas As Laxas

De geschiedenis van Bodegas As Laxas gaat terug tot in 1975 toen de Simon Ferro familie hun eerste oogst begon. Het wijnhuis is gelegen in een vallei van de Rio Miño in het dorp Arb. Hun wijngaarden zijn meer dan 30 jaar oud en zijn gelegen op granietterrassen gericht naar het zuiden tussen de 150 en 200 meter boven de zeespiegel. De wijngaarden genieten van een uitzonderlijk microklimaat gekenmerkt door milde temperaturen. Dit microklimaat is ideaal voor het rijpingsproces dat zorgt voor hogere suikergehaltes en een lagere zuurgraad. As Laxas was één van de eerste wijngaarden in de Rias Baixas, nog voor dat ze een Denominación de Origen hadden en in 1986 lid van de Regulation Council waren. Voor het 5de opeenvolgende jaar heeft Bodega As Laxas meer dan 90 punten verworven van het prestigieuze Wine Enthusiast Magazine.

Bodegas As Laxas logo