Demimo, Verdejo

Frisse en lichtjes stuivende neus met de typische Verdejo kenmerken. Exotische vruchten als perzik, nectarine, lychee en ander gekonfijt fruit begeleid door fris kruidige toetsen als dille en anijs. Smakelijke en evenwichtige stijl die weliswaar droog maar ook lekker rond de smaakpapillen beroert. In de aanhoudende afdronk wordt deze mooie balans nog eens bevestigd.

 
Ideaal als verfrissend aperitief maar ook bij lichte visgerechtjes, zeevruchten of zomerse salades.
2019
Verdejo
Wijngaarden op 850m hoogte. Gevarieerde ondergrond met vooral zand, rolkeien en kalksteen. Hier wordt de originele kloon van Verdejo gebruikt. Stenen liggen hier nog van toen de Duero hier nog passeerde. Del Mimo is de naam van de wijngaard ... Vandaar samengesteld 'DEMIMO'.
De druiven worden met de hand geplukt in de koelte van de vroege morgen om het frisse karakter van de wijn te vrijwaren. Fermentatie op inox onder gecontroleerde temperaturen. Geen malolactische gisting. Na enkele maanden rijping op inox onder inert gas volgt de botteling en commercialisatie.
13,5 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Spanje
Rueda
593
12 flessen
Wijnhuis Demimo

Miguel startte in 2004 met de overname van de wijngaarden van zijn ouders. Hij is de 4e generatie van wijnmakers in de familie. De oude wijngaarden worden nog steeds gecultiveerd maar hij plantte ook nieuwe wijngaarden aan en stampte een volledig nieuwe bodega uit de grond voorzien van de modernste technieken om hoog kwalitatieve wijnen te produceren. Dit is de meest zuidwestelijke regio van Rueda. De gronden zijn hier zo arm en zanderig dat dit stuk zelfs grotendeels vrij bleef van Phyloxera zodat sommige oude druivelaars nog steeds op hun originele stokken staan. Hij beschikt ook over de oudste en originele klonen van Verdejo die organisch en allemaal manueel bewerkt worden. Hij gaat er dan ook prat op dat zijn Verdejo zelfs vrij goed de tand des tijd kunnen trotseren en bewijst dat ook met zijn wijnen.

Demimo logo