CT - Cortijo Trifillas, Verdejo, Sauvignon Blanc

Helder stro geel. Notities van vers tropisch fruit en passievrucht. Zeer fruitig en intens gehemelte, elegant en langdurend. Best geserveerd op 8-10°C. AWARDS: De afgelopen jaren won deze CT Verdejo - Sauvignon Blanc een Gouden Medaille bij Premios Baco 2015, een Bronzen Medaille bij China Wine & Spirits Awards CWSA 2016 en Geprezen (Commended) bij Decanter World Wine Awards 2014.

 
Wijn om van te genieten bij gerechten als gegrilde zalm, aangebraden sint-jakobsschelpen, kip, rijstgerechten, een frisse zomersalade of op zichzelf.
2018
Verdejo en sauvignon Blanc.
Tijdens de zeer warme zomers houdt de bodem het water goed vast. De bovengrond is steenachtig, en heeft een witte tot geelrode kleur.
Crio-Maceratie en fermentatie bij gecontroleerde temperatuur.
13 %
Sulfiet
schroefdop
750 ml
Spanje
Tierra de castilla
591
6 flessen
Wijnhuis Cortijo Trifillas

Cortijo wordt vertaald als boerenwoning.
Cortijo Trifillas is een samenwerking van de volgende landgoederen:

Finca Trifillas is gelegen tussen de steden van Hellín en Lietor, ten zuidoosten van de provincie Albacete. De drie pijlers van ons project - landbouw, jacht en veeteelt - zijn aanwezig in dit landgoed. Het is gelegen in de regio "Cañada de Tobarra", beroemd om de haar vruchtbare gronden.

Finca Palotares is gelegen aan de oever van het Cenajo moeras, in de gstrongeente Socovos (Albacete). Het moeras biedt een uitzonderlijke omgeving voor olijf- amandelbomen. De tstrongperatuur in het gebied is mild en er is geen vorst. Er kan worden gejaagd op patrijzen en grote wilde zwijnen.

Casa Idáñez is een ouder landgoed waar de dierlijke bevolking in perfecte harmonie is met de infrastructuur en het milieu. De fysiografie van het gebied is zacht, zonder steile heuvels. Glooiende heuvels en kleine, gecultiveerde valleien vorm dit prachtige natuurlandschap, dat zeer waardevol voor de jacht is. De valleien worden gecultiveerd gekweekt voor begrazing, zodat onze dieren vrij kunnen rondlopen en de perfecte combinatie van voedsel en onderdak krijgen. Casa Idáñez was het eerste landgoed in het project.

Finca Cobatillas ligt aan de voet van de Sierra del Segura, op de weg van Hellín naar Elche de la Sierra. Met zijn 230 hectare geïrrigeerde olijfgaarden, is het landgoed een ware referentie voor de olijfolieproductie in het gebied. Het is verdeeld in twee delen: de ene is een intensieve olijfgaard, in 2007 opgericht met twee varianten, Picual en Benizal. De andere is gewijd aan een super intensieve Arbequina olijfgaard, opgericht in 2009.

Gelegen in het centrum van Tobarra, Finca El Puerto is zonder twijfel ons meest complete landgoed in termen van gewassen. Dit landgoed is de thuisbasis van de oudste wijngaarden van Cabernet Sauvignon, Cencibel, Monastrel, Garnacha Tintorera en Shyrah.
In El Puerto landgoed hebben we olijfbomen van verschillende leeftijden, en onze planten normen worden aangepast om volledig gstrongechaniseerde landbouwbeheer mogelijk te maken, zodat de olijven op hun optimale niveau van rijpheid geoogst.
Hier worden ook amandelbomen zoals de Ferragnes, Ferraduel en Guara.
Daarnaast groeien ook maïs, zonneblostrongen en andere graangewassen op deze finca.

Cañada Burgstrongeester was de laatste die lid is geworden van de Ayora landgoederen, en is onze grootste bron van natuurlijke hulpbronnen, van water en voedsel. Hier is de jacht een nevenactiviteit. De gunstige ligging van het landgoed geresulteerde in de oprichting van één van de meest relevante botanische tuinen in de regio.

Minateda, ons meest recente gerenoveerde landgoed. Zowel de regio, het klimaat en de kwaliteit van de bodstrong maken het de perfecte plek voor de teelt van olijfbomen. In de nabije toekomst zal Minateda zonder twijfel uitgegroeid tot een van onze top aanbieders van olijven voor onze eigen olijfolie.

Finca Trifillas is gelegen tussen de steden van Hellín en Liétor, ten zuidoosten van de provincie Albacete. Het is gelegen in de sub-regio "Cañada de Tobarra" (regio Castilië-La Mancha), beroemd om de haar vruchtbare gronden.

Liétor ligt direct aan de Alcaraz en Segura bergketens, waardoor er een perfecte balans tussen de veeteelt, de landbouw en de natuur kan worden genoten.

Op de duizenden hectaren wijngaarden in het landgoed vinden we de autochtone druivenrassen (Tempranillo, Garnacha Tintorera, Monastrell en Verdejo) en internationale variëteiten (Malbec, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah, Petit Verdot, Sauvignon Blanc en Chardonnay) die hier verbouwd worden. Hier bevinden zich ook de grote olijfboomgaarden met verschillende variëteiten (Arbequina, Benizal en Picual) en teeltsystemen, alsook de raszuivere Manchego schapen die we al meer dan 30 jaar fokken.

Castilla-La Mancha heeft een mediterraan klimaat met het uitgesproken karakter van een continentaal klimaat. Het klimaat is vergelijkbaar met een typische mediterrane klimaat, maar met meer extreme temperaturen. Het ontbreken van de invloed van een zee of oceaan leidt tot extremere temperaturen: warmere zomers en zeer koude winters, met een dagelijkse oscillatie van 18,5°C. De zomer is de droogste seizoen, met temperaturen vaak boven de 30°C, soms tot en meer dan 35°C. In de winter, temperaturen vaak onder 0°C, met vorst op heldere nachten, en af en toe sneeuw op bewolkte nachten.

Castilla-La Mancha is een onderdeel van wat van oudsher España Seca (Dry Spanje) genoemd. Het regent er relatief weinig, zoals in een typisch mediterraan klimaat. Het droogste deel van het gebied langs de Albacete Hellín-as, met minder dan 300 mm per jaar.

De wijnen

Deze wijngaarden liggen in Hellín (Albacete), op een hoogte van 700-800 m. Het Middellandse Zee klimaat heeft ook een sterke invloed van continentaal klimaat met koude winters en warme zomers. Hier groeien autochtone druivensoorten zoals Tempranillo, Garnacha Tintorera, Monastrell en Verdejo, maar ook internationale druivensoorten als Malbec, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah, Petit Verdot, Sauvignon Blanc en Chardonnay. De wijnstokken zijn met latten gevlochten. De uitstekende kwaliteit van de most is onderworpen aan de strengste controles. We passen onze productie- en rijpingssprocessen aan om verschillende soorten wijn te produceren.

Cortijo de Trifillas is uitgerust met modern technische voorzieningen, waar de rijping vindt plaats in eiken vaten. Al onze processen worden voortdurend gecontroleerd en begeleid door onze kwaliteitscontrole team.

img desc