Cava Naveran, Brut Espécial

Een Spaanse met stijl. Lichtgele kleur. Zacht, romig en verleidelijk. In de neus, aangename aroma's van fruit met een toets van bloemen. In de mond vol, droog en fris. Deze elegante en fruitige cava biedt geen weerstand!

 
Deze Naveran Brut Vintage combineert met zachte kazen, vers fruit, wit vlees (varkensvlees en kip) en zelfs rijkelijk gearomatiseerd rood vlees. Deze Cava is geweldig om alleen van te nippen, vooral voor recepties en andere "staande" evenementen.
20% Macabeo, 20% parellada, 40% xarel.lo en 20% chardonnay.
De ondergrond is rijk aan klei en kalksteen. Ook hier speelt de hoogte een rol. Hoe lager hoe meer zand en kalk, hoe hoger hoe meer klei men terugvindt.
Het verzamelen, persen en de vergisting van de rassen vindt afzonderlijk plaats in roestvrij stalen vaten op een lage temperatuur. De tweede gisting van 24 maanden gebeurt in de flessen wat typisch is voor de m├ęthode traditionelle. Dosage: 8,1g/l.
11,5 %
Sulfiet
kurk met muselet
750 ml
Spanje
Barcelona
588
12 flessen
Wijnhuis Cava Naveran

"Cavas Naveran werd in 1984 opgericht door de huidige eigenaar Michel Gillieron, Finca M & R Gillieron, Torrelavit, Barcelona. Michel startte dit familiebedrijf met respect voor traditie en ambacht. Ze streven naar innovatie en een voortdurende zoektocht naar de hoogste kwaliteit en wordt in vele top-restaurants in Barcelona als de referentie beschouwd. Het domein heeft 100Ha wijngaarden, gelegen in het centrum van de regio l’alt Penedès. Cavas Naveran won verschillende prijzen waaronder de Beste Rosé Cava voor hun Perles Roses. "

Cava Naveran logo