Materia, Tinto

Diepe granaat rode kleur. Aroma's van zwarte bessen, aangevuld met complexere aroma's van kruiden en munt. Mooi gestructureerd en evenwichtig geheel. Lekker lange en smakelijke afdronk. Gaat de volgende 2 jaar nog verbeteren op de fles.

 
Heerlijk sappige stijl die zich voor vele gelegenheden leent en ook in de keuken een breed gamma aan maaltijden ondersteunt. Vleesgerechten, barbecue, zomerse stoofgerechten, pasta's en zachte kazen.
2017
Aragones, syrah, trincadeira.
Een ondergrond van zand en klei, rijk aan kalk. Druiven van verschillende wijngaarden.
Mechanische oogst. 's Nachts geplukt om meer fraîcheur in de wijn te krijgen. Fermentatie gebeurt onder gecontroleerde temperatuur in inox roestvrij stalen vaten. Vervolgens rijping gedurende 6 maand in een mix van Franse kleine vaten en inox, waarna blending en botteling.
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Portugal
Alentejo
579
6 flessen
Wijnhuis Materia

Wijnmaker Luis Duarte is de enige die driemaal werd uitgeroepen tot Portugees wijnmaker van het jaar. Proef waarom. Een eerste keer zelfs op 27-jarige leeftijd en in 2010 was hij zelfs bij de laatste 6 genomineerden voor beste wijnmaker ter wereld. Na enkele van de beste domeinen van Portugal te hebben gelanceerd startte hij zijn eigen wijndomein met enkele wijngaarden rond zijn huis in Alentejo, waar hij nog altijd één van de topreferenties van de streek is! Zijn wijnen worden gekenmerkt door een ongekende complexiteit en opmerkelijke elegantie.

Materia logo