Kamnik Winemaker's Selection

De wijn heeft een robijnrode kleur. De geur is complex; zijn dominant fruitig-kruidig karakter onthult rijpe morellen aangevuld met discrete ondertonen van vanille. Heerlijk typische stijl van de streek. De smaak is vol, met een fluweelzachte structuur en een lange afdronk. Een smakelijke interpretatie van deze historische streek. Een van de oudste (wijn)culturen ter wereld! Awards: Shakura Japan 2019 Goud

 
Combineer deze wijn met geselecteerde sterke kazen, Italiaanse worst en diverse vleesspecialiteiten. Aanbevolen temperatuur: 14-16°C.
2017
Vranec (40%), merlot (40%) en carmenere (20%).
17 ha wijngaard in totaal die wordt gevormd door een reeks heuvels met een minimumhoogte van 300m. Gelegen in de Vardar Vallei. Zuidelijke expositie. Arme zandgronden met kalksteen in de ondergrond en rolkeien in de bovenlaag.
Pneumatische punch-down systeem geeft een uitzonderlijke kleurextractie met zeer fijne tannine en behoudt alle aromatische verbindingen. Het rijpingsproces wordt uitgevoerd onder strikt gecontroleerde temperatuur en vochtigheidsgraad. 31 maanden in nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten gerijpt.
14 %
Sulfiet
kurk
750 ml
Noord-Macedonië
Skopje
573
6 flessen
Wijnhuis Chateau Kamnik

Het begon als een persoonlijke fascinatie voor de kunst van het wijnbereiden door de stichter Ilija Malinkovski, een wijnliefhebber uit Skopje, en zijn partner Goran Milanov, de enige persoon in het land met een doctoraat in de oenologie en momenteel de directeur van de plaatselijke ‘Wine Institute’. Daaruit volgde zijn passie voor de actuele en authentieke Macedonische wijnbereidingstradities. De grote stap was dan snel gemaakt, van het verzamelen van wijnen uit de hele wereld, naar het planten van de eerste wijnstokken en hun transformatie in de wijngaarden. Het bouwen van de fundamenten van het kasteel, de wijnmakerij en de kelder, met de eerste wijnvaten en de eerste gebotteld wijn was een hele onderneming. Daarna volgde nog veel meer reizen rond de wereld om de wijnen voor te stellen. De kroon op het werk is toch het winnen van enkele grote prijzen. Deze man deelde zijn visie met een team van uitstekende mensen. Samen ondernamen zij de zoektocht naar de Kamnik Wijnen, hun prachtige creaties, een combinatie van verleden, heden en toekomst en het tot leven wekken van hun verhaal.

Terroir

Het Kamnik domein is gelegen in de Vardar Vallei, de wijnstreek van Skopje, aan de oostelijke ingang van de stad Skopje. De huidige 15 hectare wijngaarden en de wijnmakerij zelf, zich verspreid over heuvels met een minimale hoogte van 300 m boven de zeespiegel, gepositioneerd op de zuidelijke hellingen. De wijngaarden zijn geplant met een dichtheid van 5500 planten per hectare, bewerkt met het ‘enkele Guyot snoeisysteem’.

De matig vruchtbare grond (cinemonische bodem) wordt gekenmerkt door een goede mechanische compositie, die de ideale voorwaarden voor een evenwichtige groei en ontwikkeling van de wijnstok mogelijk maakt. De rijke minerale samenstelling wordt weerspiegeld in de authentieke smaak van de wijn. Deze klimatologische en bodemeigenschappen geven zeker een uniek toets aan de Kamnik wijnen.

Klimaat

De wijngaarden liggen op de heuvels met een zuidelijke positie op de hellingen. De omringende bergen garanderen een uitstekende microklimaat voor de wijnstokken. De luchtstromen van de bergen die hier circuleren, verminderen daadwerkelijk de zomerse avondtemperaturen en houden de bodem warm in de winter.

Ambitie

De Kamnik wijnmakerij drukt de grootsheid van de oude Macedonische tradities uit, de ziel en de bodem, in een echt eigentijdse wijnstijl. Het mixen van verleden en toekomst, tradities en de verfijnde state-of-the-art aanpak, natuur en wetenschap, daagt ons uit om de meest boeiende wijnsmaken te vinden. De doelstellingen en visies van het team zijn ingesteld op het behoud van de historische en traditionele waarden, ze aan te passen aan de eisen van de moderne fijne wijnmarkt, en gelijktijdig onderzoek van de mogelijkheden die de geavanceerde technologische toepassingen ontplooien.

Awards

Enkele van hun awards:

  • Winemakers' Selection 2015, Gold Medal AWC VIENNA 2016;
  • Cuvée de prestige 2014, Gold Medal AWC VIENNA 2016;
  • Ten Barrels Syrah Reserva 2013, Gold Medal, 18th Grand International Wine Award MUNDUS VINI spring tasting 2016;
  • Merlot Single Vineyard 2013, Gold Medal, The International Wine Competition Bucharest 2016;
  • Merlot Signature Grand Reserva 2012, Gold Medal, The Balkans International Wine Competition 2016;
  • Cuvée de Prestige 2013, Double Gold Medal, Vinitaly 2015; Grand Gold Medal Concours Mondial du Bruxelles 2015;
  • Ten Barrels Syrah 2012 Reserva, Gold Medal AWC Vienna 2015, Gold Medal Third in the List of top 10 World Syrahs, Syrah du Monde 2015

De belangrijkste award:

  • Terroir Vranec 2011 Grand Reserva, Gold Medal & Regional Trophy for Best Red Wine in Central and Eastern Europe, category of reds over £15

img desc