Haka, Pinot Noir

In vergelijking met Bourgogne ronder en soepeler van karakter. Fris en elegant en bulkend van het rood fruit. Zwarte kers, aardbei, lichtjes getoast en een vleugje peper.

 
Heerlijk bij fijne vleesgerechten, gevogelte en zachte kazen.
2018
Pinot Noir
De bodem is een mengsel van kiezel, zand en leem.
Enkel gebruik van natuurlijke meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Strenge oogstcriteria met nog een 2e selectie in de kelder. Het vinificatieproces gebeurt met zo weinig mogelijk interventie. Heeft 9 maanden in Frans eikenhouten vaten gezeten.
12,5 %
Sulfiet
schroefdop
750 ml
Nieuw Zeeland
Marlborough
572
12 flessen
Wijnhuis Haka

Hun geloof in de druif zelf is groot. (The wine is in the grape!) Het belangrijkste werk begint dus in de wijngaard. Ook hier wordt enkel gebruik gemaakt van natuurlijke meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Strenge oogstcriteria met nog een 2e selectie in de kelder. Het vinificatieproces gebeurt met zo weinig mogelijk interventie. Door hun beendroge maar lekker exotische sauvignon kon Nieuw-Zeeland zich al lang op de wijnkaart manifesteren maar de laatste 10 jaar wordt er echter ook op andere druiven gefocust met soms schitterende resultaten. De Pinot Noir is van de beste ter wereld en van een betaalbare klasse. Haka refereerd naar de naam van ceremoniële dansen van de Maori's uit Nieuw-Zeeland. Door middel van deze dans probeert men de goden (voorvaderen) aan te roepen.

Haka logo